Care sunt persoanele care nu vor mai avea voie să dețină un permis de conducere

Care sunt persoanele care nu vor mai avea voie să dețină un permis de conducere
Care sunt persoanele care nu vor mai avea voie să dețină un permis de conducere

Din cauza diverselor probleme de sănătate, acestea pot agrava capacitatea noastră de a conduce un autoturism.

Atunci când vine vorba despre persoanele care suferă de anumite probleme de sănătate, acestea trebuie să respecte anumite condiții impuse de lege, pentru a nu-și pune viața în pericol, atunci când se află la volan.

Citeste si: Primăria Sectorului 6 a amendat șoferii care au parcat pe spațiul verde. Amenzi de peste un milion de lei

Riscurile la care se expun șoferii care se confruntă cu probleme de sănătate

Este cunoscut deja faptul că orice persoană care obține permisul de conducere, trebuie să aibă și o adeverință care să dovedească faptul că este aptă din punct de vedere medical și psihic, pentru a conduce un autovehicul. Cu toate acestea, în timp, anumite probleme de sănătate se pot agrava, ceea ce înseamnă că îți poate influența capacitatea de a conduce un autoturism, motiv pentru care vei fi obligat ca în termen de trei zile, să te prezenți

la un medic.

În caz contrar, permisul de conducere ar putea fi reținut de către polițiști până în momentul în care vei fi declarat apt, iar, din punct de vedere medical.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

politia retine permisul de conducere
Din cauza diverselor probleme de sănătate, acestea pot agrava capacitatea noastră de a conduce un autoturism[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce trebuie să știi când cumperi o mașină la mână a doua. ,,Orice vehicul utilizat are propria sa istorie”

 

Schimbări în ordinul Ministerului Sănătății

Deși conform ordinului Ministerului Sănătății din anul 2017, șoferii trebuie să fie apți din punct de vedere medical și psihologic pentru a conduce un autoturism. Cu toate acestea, în anul 2020, au existat anumite schimbări în ceea ce privește afecțiunile care te pot împiedica să conduci un autoturism.

Actuala legislație prevede: „ 4.1. Afecțiunile sau bolile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcțiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranța rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul.

4.2. În cazul următoarelor afecțiuni cardiovasculare, candidaților sau conducătorilor auto din grupele indicate le pot fi eliberate sau reînnoite permisele de conducere auto numai după ce afecțiunea în cauză a fost efectiv tratată și sub rezerva avizului eliberat de medicul de specialitate cardiologie și, după caz, prin efectuarea unui control medical periodic ”.

Prin urmare, dacă faci parte din categoria persoanelor care suferă de bradiartrii, tahiaritmii, cardiopatie structurală și tahicardie ventriculară, sindrom coronarian, insuficiență cardiacă, transplant de cord si altele de acest gen, ar trebui să iei in calcul aceste aspecte.

Citeste si: Cum te pregatesti pentru o calatorie cu propria masina?



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce trebuie să știi când cumperi o mașină la mână a doua. ,,Orice vehicul utilizat are propria sa istorie”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies