Care sunt problemele glandei tiroide la copii. Ghid complet pentru părinți despre identificarea și tratamentul problemelor glandei tiroide în rândul copiilor!

Care sunt problemele glandei tiroide la copii. Ghid complet pentru părinți despre identificarea și tratamentul problemelor glandei tiroide în rândul copiilor!
Care sunt problemele glandei tiroide la copii

Tiroida este o glandă foarte importantă ce face parte din organism, are formă de fluture și se situează în partea din față a gâtului și are rolul de a secreta hormoni importanți.

Hipotiroidismul la copii, apare, în general, atunci când există afecțiuni în familie, iar copiii ai căror părinți, frați sau bunici, suferă de această afecțiune tiroidiană, au un risc mult mai mare de a dezvolta-o.

Problemele cu glanda tiroidă la copii pot apărea din diverse motive și pot prezenta simptome variate. Iată câteva dintre problemele comune cu glanda tiroidă la copii și modul în care pot apărea:

1. Hipotiroidism congenital- Acesta este o afecțiune în care copilul se naște cu un nivel scăzut sau absent de hormoni tiroidieni 

Citește și: Ce este bruxismul. Explicația completă a acestei tulburări și modalități eficiente de gestionare a șuieratului și scrâșnetului dinților!

Care sunt problemele glandei tiroide la copii[Sursa foto: freepik]

Citeste si: De ce te lovește copilul tău. ”Cantitatea timpului este mai puțin importantă, decât calitatea timpului petrecut cu copilul.”

2. Tiroidita autoimună: Această afecțiune este cauzată de un atac al sistemului imunitar asupra glandei tiroidă 

Hormonii tiroidieni funcționează în tot organismul și reglează metabolismul, creșterea, dezvoltarea sau temperatura corporală. Bogdan Pascu, medic endocrinolog pediatru, a vorbit, în cadrul emisiunii „Dimineața cu noi”, despre glanda tiroida la copii și despre problemele care pot apărea.

Medicul a declarat că este normal pentru un copil să aibă glandă, deoarece toți o avem și este extrem de importantă, iar dacă nu am avea-o ar fi o problemă, deoarece se numește hipotiroidism congenital și apare la

naștere.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

"E normal să aibă glandă copilul este normal să avem această glandă tiroidă extrem de importantă, iar dacă nu am avea o ar fi o problemă, deoarece asta se numește hipotiroidism congenital, el apare la naștere si se caracterizează, de obicei, prin absenta acestei glande, ceea ce este o urgentă medicala, o urgentă pentru pediatru si pentru endocrinolog si pentru oricine reușește să depisteze cat mai rapid si sa instituie un tratament”, a declarat

medicul.

3. Hipertiroidismul- În cazul hipertiroidismului, glanda tiroidă produce în exces hormoni tiroidieni

Care sunt problemele glandei tiroide la copii
Care sunt problemele glandei tiroide la copii[Sursa foto: Freepik]
 

El a mai spus că tratamentul nu este simplu, deoarece dăm hormonii tiroidieni, pe care glanda nu o secretă, iar noi dăm hormonii foarte importanți pentru dezvoltarea copilului.

 ,,Tratamentul este unul simplu, dam hormonii tiroidieni, pe care aceasta glanda, care nu exista in cazul acestor copii, nu o secretă si atunci noi dam din exterior hormonii tiroidieni extrem de importanți pentru dezvoltarea copilului, atât dezvoltarea fizica, dar mai ales neurocognitiva, extrem de

importanți acești hormoni pentru dezvoltarea creierului copilului, este această glandă pe care o au si copiii si adulți si care este importanta in dezvoltarea copilului, in creșterea copilului, in evoluția lui spre adult, sunt multe patologii la copii”, a mai declarat Bogdan Pascu.

4. Noduli tiroidieni- Nodulii tiroidieni pot apărea la copii și pot fi benigni sau maligni 

Care sunt problemele glandei tiroide la copii[Sursa foto: freepik]

5. Disfuncția tiroidiană secundară 

Cele mai importante lucruri pentru părinți reprezintă conștientizarea unor anumite semne pe care prezența hormonilor tiroidieni în exces poate să le aducă. Părinții nu trebuie să se gândească că dacă cel mic se îngrașă, este din cauza glandei tiroide.

,,Cele mai importante lucruri pentru părinți reprezinta conștientizarea unor anumite semne pe care prezenta hormonilor tiroidieni in exces, sau lipsa de cele mai multe ori, sau o secreție mai mica de hormoni tiroidei poate sa le aducă.În

primul rând nu trebuie să ne gândim că dacă copilul se îngrașă, trend pe care îl avem în momentul de față nu numai național cat și la nivel global, se îngrașă neapărat de la tiroidă. Există într-adevăr o corelație cu îngrășat și tiroidă”, a declarat medicul.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ba mai mult, de cele mai multe ori, hipotiroidismul, este de fapt un efect, deoarece, în momentul în care copilul se îngrașă sau adultul se îngrașă apare un hipotiroidism, care a determinat creșterea în greutate.

Care sunt problemele glandei tiroide la copii[Sursa foto: freepik]

"De cele mai multe ori, hipotiroidismul, pe care mulți îl percep, sau lipsa de secreție hormonală tiroidiană ca pe o cauză a obezității sau a îngrășării, este de fapt un efect. În momentul în care copilul se îngrașă sau adultul se îngrașă,  apare un hipotiroidism care a determinat de această creștere în greutate și este practic o reacție inversă și este inversul gândirii noastre nu ne îngrășăm de la tiroidă, practic tiroida se îngrașă de la obezitate.”, a mai adăugat acesta.

La naștere semnele se recunosc destul de greu, iar pentru un părinte panicat este greu să își dea seama, dar odată cu creșterea copilului, începem să îl cunoaștem și să realizăm.

„Care are fi semnele, în primul rând la naștere este destul de complicat, pentru un părinte panicat la primul copil sa își dea seama de niște semne clasice, pe care le identifica de cele mai multe ori un medic pediatru, odată cu nașterea, dar mai târziu, începem sa ne cunoaștem copiii si ne dam seama, in momentul in care un copil nu mai performează, este apatic, este moale, este un copil care nu mai are chef de viata, pare permanent obosit, are anumite dureri, fie articulații, fie de genunchi, are o intoleranță, pe care multi o spun, la căldura sau la frig, depinde de patologie”, a mai adăugat el.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cine este Denis Hanganu. „Oamenii mă știu și se identifică cu mine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies