Cariera de succes - ce inseamna si cum obtii rezultatele?

Cariera de succes - ce inseamna si cum obtii rezultatele?
Cariera de succes - ce inseamna si cum obtii rezultatele?

Multe persoane coreleaza o cariera de succes cu un mediu de lucru stabil, un echilibru bun intre viata personala si cea profesionala, un nivel scazut de stres. Pentru alti profesionisti, succesul in cariera inseamna functii inalte, recunoasterea profesionala, realizarea anumitor obiective.

In concluzie, succesul difera de la persoana la persoana.

Ce inseamna pentru tine?

Cariera de succes

Esti cu adevarat pasionat de ceea ce faci? Aceasta este prima intrebare. O cariera de succes ar trebui sa fie cea care te face fericit. Cand te duci de drag la job simti munca pe care o faci placuta si interesanta. O cariera de succes este cea iti valorifica talentul pe care il ai.

O cariera de succes inseamna sa inveti, sa te dezvolti profesional si sa iti ajuti organizatia sa creasca. Realizarea unor cursuri de dezvoltare personala pot conduce la un salt urias in cariera. Tine minte ca investitia in propria persoana este cea mai importanta.

Desigur, poti asocia cariera de succes cu sume uriase de bani, dar daca jobul iti ofera independenta, iti permiti toate facilitatile de care ai nevoie si pe care ti le doresti, inseamna cu siguranta o reusita.

 

Cum construiesti o cariera de succes?

 

Stabileste-ti obiective: Daca nu stii incotro te indrepti, cum poti ajunge acolo? Stabileste obiective realiste si pasii pe care ii ai de urmat pentru a le atinge. Foarte important, trece-le pe hartie si verifica constant progresul.
 

Invata continuu: Indiferent de domeniul in care activezi, incearca mereu sa fii mai bun; secretul succesului este invatarea, sa afli tot ce se poate si sa pui in practica cunostintele. Fii curios la job, pune intrebari, exploreaza internetul in legatura cu subiectul tau de interes, investeste in cursuri de dezvoltare personala.
 

Concentreaza-te sa gasesti solutia: este simplu sa gasesti scuze, pretexte, sa ramai in confort.

Nu-ti asculta vocea aceea care iti spune ca un anumit obiectiv de cariera nu poate fi atins. Ti-e teama sa vorbesti in public? Prin exercitiu poti deveni un speaker grozav; prin urmare, nu-ti pune singur bariere.

 

Decide care sunt criteriile de valoare pentru tine: clarifica-ti ce loc de munca iti doresti, cu ce tip de persoane vrei sa lucrezi, cat de multi bani ai vrea sa castigi si ce cunostinte ti-ar placea sa dobandesti;

 

Alege o cariera care iti place: fericirea nu este un rezultat al succesului, este un ingredient pentru acesta. A munci cu placere, iata cheia pentru o cariera fulminanta! Pentru a fi productiv, creativ, ambitios inseamna sa-ti placa ce faci. Nu-ti face griji, banii vor veni si ei mai tarziu.

 

Pastreaza echilibrul: succesul si fericirea ta generala inseamna un bun balans intre viata profesionala si cea personala.

Prin urmare, asigura-te ca ai timp pentru a-l dedica persoanelor importante din viata ta. Tine minte ca ei merita atentia si timpul tau.

 

Construieste-ti relatii: conexiunile profesionale sunt esentiale cand vine vorba de dezvoltarea ta, nu doar din perspectiva de angajatori, ci si ca mentori, oameni de la care sa inveti. Identifica persoanele cele mai influente din industria ta si incearca sa construiesti o relatie cu ele.


 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce ar trebui sa stii despre dieta cu fructe?

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies