Carmen Negoita propune pentru Pasti o alternativa sanatoasa si delicioasa la clasicul cozonac pe care il preparam pana acum dupa retete clasice, la cuptor.
Fashion bloggerul care promoveaza bucataria raw vegana, de cand a lansat propria companie de catering de acest tip, Rawyal, recomanda o reteta de cozonac fara faina, doar din preparate vegetale, fata coacere, prin urmare pastrandu-si toti nutrientii naturali.
“Aluatul se realizeaza din 300 de grame de caju sfaramat.
Pe acesta il amestecati cu 50 de grade de miere de albine, 20 de grame de ulei de cocos si un sfert de lingurita de pudra de vanilie. Toate aceste ingrediente se amesteca bine pana obtinem un aluat uniform pe care il putem modela cu degetele.
Apoi, pentru a face crema avem nevoie de 200 de grame de mac, pe care il amestecam cu 100 de greme de miere si coaja rasa de la o portocala.Intindem
aluatul, adaugam stratul de crema, iar apoi rulam totul ca sa obtinem forma unei rulate. La final punem la frigider unde il tinem cel putin o ora. Este delicios, sanatos si satios”, spune Carmen Negoita.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro