Aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul invitatilor tai. Iata cum se prepara.
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 gr faina de grau
20 gr drojdie proaspata
300 ml de apa calda
1 lingurita rasa de zahar granulat
putina sare
20 ml ulei de gatit+
Alte ingrediente:
6 carnaciori
ulei de gatit
Mod de preparare:
1. Dizolva drojdia si zaharul in apa caldura, apoi adauga sarea si faina. Omogenizeaza si framanta bine aluatul. Va fi usor lipicios. Daca ti se pare ca e prea uscat, mai pune putina apa.
2. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l intr-un loc caldut, vreo 20 de minute. Toarna apoi uleiul peste el si acopera-l iarasi.
3. Dupa inca 20 de minute imparte aluatul in mai multe bucatele.
4. Intinde-le pe fiecare pe masa, pune cate un carnacior si impacheteaza-l sau ruleaza-l.
5. Prajeste turtele in ulei incins.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro