In opinia nutritionistului Lygia Alexandrescu, ambele tipuri de carne se vor putea consuma cu multa salata de sezon, pentru a le face mai usor de digerat si pentru a se asigura un tranzit intestinal facil.
"Exista o serie de asemanari si deosebiri ale acestor doua tipuri de carne. Ambele variante provin de la animale tinere, insa este greu de digerat, mai ales dupa o perioada de sapte saptamani de post. Cele doua tipuri de carne sunt foarte perisabile si o posibila toxiinfectie alimentara poate avea forme de manifestare severe. Asadar, si carnea de miel, si carnea de ied se vor procura numai din macelarii, magazine special amenajate in piete sau direct din gospodarii si depozitate imediat la temperaturi de 0 — 5 grade C.
La cumparare, carnea trebuie sa aiba o culoare roz deschis, o textura elastica, ferma, mirosul sa fie placut, proaspat, grasimea sa aiba culoarea alba, nu galbena, lipicioasa", afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu.
Potrivit acesteia, din punct de vedere organoleptic si nutritional, carnea de miel este frageda, are gust placut, specific, este o sursa de proteine de foarte buna calitate, este bogata in fier, necesar pentru combaterea anemiei, in potasiu si calciu, in zinc, mineral cu rol important in echilibrul sistemului imunitar, furnizeaza o cantitate importanta de vitamina B12, B3 si acid linoleic conjugat, un acid gras
polinesaturat important in metabolizarea grasimilor.
Lygia Alexandrescu a aratat ca si carnea de ied este delicioasa, insa gustul si aroma nu sunt puternice. Carnea de ied are un continut de proteine similar cu cel intalnit in carnea de miel, este bogata in minerale (fier, fosfor, potasiu, zinc, seleniu) si vitamine (B2, B12 si colina), insa furnizeaza mai putin colesterol fata de carnea de miel si este mai slaba caloric.
"Gatirea carnii de miel sau ied se va face la cuptor si carnea se va marina anterior cu plante aromate si mirodenii traditionale in bucataria romaneasca: cimbru uscat, ceapa verde, usturoi verde, dafin, piper negru, rozmarin, busuioc, la care se poate adauga vin alb. Pregatirea carnii de miel/ ied la gratar se va face la foc mic, fara expunere la flacara directa si numai dupa indepartarea stratului de grasime de pe carne.
Afumarea carnii de miel/ ied va fi evitata, produsele afumate fiind bogate in hidrocarburi policiclice aromatice (benzopirenul), nitrozamine, substante cu un potential cancerigen extreme de ridicat", a explicat nutritionistul, conform agerpres.ro.
Sursa
"Exista o serie de asemanari si deosebiri ale acestor doua tipuri de carne. Ambele variante provin de la animale tinere, insa este greu de digerat, mai ales dupa o perioada de sapte saptamani de post. Cele doua tipuri de carne sunt foarte perisabile si o posibila toxiinfectie alimentara poate avea forme de manifestare severe. Asadar, si carnea de miel, si carnea de ied se vor procura numai din macelarii, magazine special amenajate in piete sau direct din gospodarii si depozitate imediat la temperaturi de 0 — 5 grade C. La cumparare, carnea trebuie sa aiba o culoare roz deschis, o textura elastica, ferma, mirosul sa fie placut, proaspat, grasimea sa aiba culoarea alba, nu galbena, lipicioasa", afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu.
Potrivit acesteia, din punct de vedere organoleptic si nutritional, carnea de miel este frageda, are gust placut, specific, este o sursa de proteine de foarte buna calitate, este bogata in fier, necesar pentru combaterea anemiei, in potasiu si calciu, in zinc, mineral cu rol important in echilibrul sistemului imunitar, furnizeaza o cantitate importanta de vitamina B12, B3 si acid linoleic conjugat, un acid gras polinesaturat important in metabolizarea grasimilor.
Lygia Alexandrescu a aratat ca si carnea de ied este delicioasa, insa gustul si aroma nu sunt puternice. Carnea de ied are un continut de proteine similar cu cel intalnit in carnea de miel, este bogata in minerale (fier, fosfor, potasiu, zinc, seleniu) si vitamine (B2, B12 si colina), insa furnizeaza mai putin colesterol fata de carnea de miel si este mai slaba caloric.
"Gatirea carnii de miel sau ied se va face la cuptor si carnea se va marina anterior cu plante aromate si mirodenii traditionale in bucataria romaneasca: cimbru uscat, ceapa verde, usturoi verde, dafin, piper negru, rozmarin, busuioc, la care se poate adauga vin alb. Pregatirea carnii de miel/ ied la gratar se va face la foc mic, fara expunere la flacara directa si numai dupa indepartarea stratului de grasime de pe carne. Afumarea carnii de miel/ ied va fi evitata, produsele afumate fiind bogate in hidrocarburi policiclice aromatice (benzopirenul), nitrozamine, substante cu un potential cancerigen extreme de ridicat", a explicat nutritionistul, conform agerpres.ro.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro