Carnea de vită înăbușită la cuptor cu legume se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea
Rețetă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume
Rețeta delicioasă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume este de o ora
Timp de preparare - 3 ore
Timp total - 4 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume este pentru 4 persoane
Ingrediente – Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume
- 1 kg de carne de vită
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 cepe, tocate mărunt
- Sare
- piper negru măcinat
- 4 căței de usturoi, pisați
- 400 ml de supă de vită
- vin roșu
- Pătrunjel
- Cimbru
- Rozmarin
- o foaie de dafin
- 700 g de cartofi, tăiați rondele
- 6 morcovi, tăiați rondele
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Shakshuka. Descoperă pas cu pas rețeta tradițională pentru un deliciu mediteranean autentic!
Mod de preparare - Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de carne de vită înăbușită la cuptor cu legume, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 140 °C.
- În continuare, ne vom ocupa de carne. Așadar, carne de vită trebuie condimentată cu sare și piper negru măcinat, după gust firul și așezat într-un bol de dimensiuni mai mari.
- Separat, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga uleiul de măsline pentru a încinge, iar ulterior, după ce am tăiat în cubulețe carnea de vită, le vom așeza pe acestea în oală, pentru a le rumenii timp de aproximativ 5 minute, pe ambele părți.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să le scoatem din oală și să le așezăm într-un bol de dimensiuni mai mari. În aceeași oală, vom căli și ceapa și usturoiul, aproximativ 5 minute iar după acest interval de timp vom adăuga înapoi și carne de vită tot în oala aceasta, peste care vom turna și supa de vită, dar și vinul roșu, în cazul în care ați optat pentru utilizarea sa. Condimentam preparatul cu cimbru și rozmarin, după gust, dar și alături de o foaie de dafin, dacă doriți.
- Tot conținutul se va lăsa la fiert, oala fiind acoperita în tot acest timp cu un capac. După ce a fiert, conținutul se va pune la cuptor, într-o tavă specială de copt ori, timp de aproximativ 2 ore. După acest interval de timp, între timp vom tăiați rondele și morcovii și cartofii curățați si ii vom adăuga în tavă și îi vom lăsa preparatul pentru încă o oră la cuptor.
- După acest interval de timp rețeta noastră este gata și se poate servi deasupra cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.