Carnea procesata excesiv dubleaza riscul aparitiei tumorilor intestinale

Carnea procesata excesiv dubleaza riscul aparitiei tumorilor intestinale
Carnea procesata excesiv dubleaza riscul aparitiei tumorilor intestinale

Carnea procesata prezinta un factor de risc al cancerului de doua ori mai mare decât se credea in trecut, avertizeaza oamenii de stiinta.

 

Avertismentul acestora vine dupa realizarea unui nou studiu care a descoperit ca acea crusta inchisa la culoare formata la exteriorul unei fripturi, sau a unei bucati de carne rosie preparate in exces creste riscul tumorilor intestinale de cel putin doua ori.
In mod special, carnea prajita sau cea pregatita pe gratar prezinta un risc crescut datorita temperaturilor ridicate ce transforma carbohidratii si aminoacizii din tesuturile musculare ale acesteia in compusi cu nivel ridicat substante nocive ce pot cauza cancer.
Se cunoaste de mult timp faptul ca gatitul in exces al carnii sau chiar carbonizarea sa produce substante chimice ce nu sunt prezente in carnea neprelucrata. Aceste componente, numite HCA( amine heterociclice) sunt carcinogeni. Alte substante ce pot produce cancer, asa-zisii mutageni alimentari, apar din cauza temperaturilor ridicate din timpul prajirii sau prepararii carnii la gratar.
Cercetarile anterioare au folosit soareci pentru a evalua efectele carnii arse asupra omului.
Intre timp, cercetatorii de la Institutul Norvegian de Sanatate Publica au inceput sa introduca enzime umane in soareci in scopul formarii unei pareri mai concrete despre felul in care ne afecteaza.
Acestia au descoperit ca dupa ce soarecii „umanizati“ au ingerat crusta de carne gatita in exces, riscul lor de a dezvolta o tumora canceroasa a crescut considerabil.
Sursa

Avertismentul acestora vine dupa realizarea unui nou studiu care a descoperit ca acea crusta inchisa la culoare formata la exteriorul unei fripturi, sau a unei bucati

de carne rosie preparate in exces creste riscul tumorilor intestinale de cel putin doua ori.

In mod special, carnea prajita sau cea pregatita pe gratar prezinta un risc crescut datorita temperaturilor ridicate ce transforma carbohidratii si aminoacizii din tesuturile musculare ale acesteia in compusi cu nivel ridicat substante nocive ce pot cauza cancer.Se cunoaste de mult timp faptul ca gatitul in exces al carnii sau chiar carbonizarea sa produce substante chimice ce nu sunt prezente in carnea neprelucrata.
Aceste componente, numite HCA( amine heterociclice) sunt carcinogeni. Alte substante ce pot produce cancer, asa-zisii mutageni alimentari, apar din cauza temperaturilor ridicate din timpul prajirii sau prepararii carnii la gratar.Cercetarile anterioare au folosit soareci pentru a evalua efectele carnii arse asupra omului.

Intre timp, cercetatorii de la Institutul Norvegian de Sanatate Publica au inceput sa introduca enzime umane in soareci in scopul formarii unei pareri mai concrete despre felul in care ne afecteaza.Acestia
au descoperit ca dupa ce soarecii „umanizati“ au ingerat crusta de carne gatita in exces, riscul lor de a dezvolta o tumora canceroasa a crescut considerabil.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies