Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!

Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!
Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cum sa prepari o reteta sanatoasa de carpaccio.

 

"Vara e anotimpul salatelor si al preparatelor crude, negatite, asa ca nu poate fi un moment mai bun pentru un aperitiv cu rezonanta italiana.
In Venetia anilor 50 proprietarul unui restaurant inventeaza un fel de a servi carnea cruda de vita, altul decat biftecul tartar: taiata in felii extrem de subtiri, pusa pe un pat de salata verde (rucola in general), stropita cu ulei de masline si otet balsamic si presarata cu fulgi de parmezan.
Usor, rapid si extrem de sanatos, carpaccio devine un clasic al restaurantelor din intreaga lume.
Culoarea rosu intens a carnii crude ii determina si numele, dupa Vittore Carpaccio, un pictor al vremii faimos pentru tonurile de rosu si grena din panzele sale. Si daca initial carpaccio insemna un preparat cu carne si salata, azi ingredientele s-au diversificat existand carpaccio de peste, de legume sau de fructe.
Principiul ramane acelasi: felii subtiri de ton, somon, peste spada, dorada sau orice peste proaspat; felii subtiri de sfecla, telina, fenicul, gulie, morcov etc; felii din orice fel de fructe. Plus ulei, otet si parmezan la cele sarate si sirop, caramel, reductie de fructe la cele dulci. Rezultatul: o farfurie plina de culoare si abundand de nutrienti, dietetica, echilibrata si servita ca aperitiv sau fel unic la masa.
Ce bine ca in Italia anilor 50 un medic a recomandat carnea cruda pentru o pacienta anemica, un bucatar a gasit solutia practica si semnatura a pus-o un pictor: Carpaccio, o capodopera culinara", scrie Mihaela Blic pe pagina de Facebook.

"Vara e anotimpul salatelor si al preparatelor crude, negatite, asa ca nu poate fi un moment mai bun pentru un aperitiv cu rezonanta italiana.In Venetia anilor 50 proprietarul unui restaurant inventeaza un fel de a servi carnea cruda de vita, altul decat biftecul tartar: taiata in felii extrem de subtiri, pusa pe un pat de salata verde (rucola in

general), stropita cu ulei de masline si otet balsamic si presarata cu fulgi de parmezan. Usor, rapid si extrem de sanatos, carpaccio devine un clasic al restaurantelor din intreaga lume. 

Culoarea rosu intens a carnii crude ii determina si numele, dupa Vittore Carpaccio, un pictor al vremii faimos pentru tonurile de rosu si grena din panzele sale. Si daca initial carpaccio insemna un preparat cu carne si salata, azi ingredientele s-au diversificat existand carpaccio de peste, de legume sau de fructe. 


Principiul ramane acelasi: felii subtiri de ton, somon, peste spada, dorada sau orice peste proaspat; felii subtiri de sfecla, telina, fenicul, gulie, morcov etc; felii din orice fel de fructe. Plus ulei, otet si parmezan la cele sarate si sirop, caramel, reductie de fructe la cele dulci. Rezultatul: o farfurie plina de culoare si abundand de nutrienti, dietetica, echilibrata si servita ca aperitiv sau fel unic la masa.
Ce bine ca in Italia anilor 50 un medic a recomandat carnea cruda pentru o pacienta anemica, un bucatar a gasit solutia practica si semnatura a pus-o un pictor: Carpaccio, o capodopera culinara", scrie Mihaela Blic pe pagina de Facebook.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies