Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!

Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!
Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cum sa prepari o reteta sanatoasa de carpaccio.

 

"Vara e anotimpul salatelor si al preparatelor crude, negatite, asa ca nu poate fi un moment mai bun pentru un aperitiv cu rezonanta italiana.
In Venetia anilor 50 proprietarul unui restaurant inventeaza un fel de a servi carnea cruda de vita, altul decat biftecul tartar: taiata in felii extrem de subtiri, pusa pe un pat de salata verde (rucola in general), stropita cu ulei de masline si otet balsamic si presarata cu fulgi de parmezan.
Usor, rapid si extrem de sanatos, carpaccio devine un clasic al restaurantelor din intreaga lume.
Culoarea rosu intens a carnii crude ii determina si numele, dupa Vittore Carpaccio, un pictor al vremii faimos pentru tonurile de rosu si grena din panzele sale. Si daca initial carpaccio insemna un preparat cu carne si salata, azi ingredientele s-au diversificat existand carpaccio de peste, de legume sau de fructe.
Principiul ramane acelasi: felii subtiri de ton, somon, peste spada, dorada sau orice peste proaspat; felii subtiri de sfecla, telina, fenicul, gulie, morcov etc; felii din orice fel de fructe. Plus ulei, otet si parmezan la cele sarate si sirop, caramel, reductie de fructe la cele dulci. Rezultatul: o farfurie plina de culoare si abundand de nutrienti, dietetica, echilibrata si servita ca aperitiv sau fel unic la masa.
Ce bine ca in Italia anilor 50 un medic a recomandat carnea cruda pentru o pacienta anemica, un bucatar a gasit solutia practica si semnatura a pus-o un pictor: Carpaccio, o capodopera culinara", scrie Mihaela Blic pe pagina de Facebook.

"Vara e anotimpul salatelor si al preparatelor crude, negatite, asa ca nu poate fi un moment mai bun pentru un aperitiv cu rezonanta italiana.In Venetia anilor 50 proprietarul unui restaurant inventeaza un fel de a servi carnea cruda de vita, altul decat biftecul tartar: taiata in felii extrem de subtiri, pusa pe un pat de salata verde (rucola in

general), stropita cu ulei de masline si otet balsamic si presarata cu fulgi de parmezan. Usor, rapid si extrem de sanatos, carpaccio devine un clasic al restaurantelor din intreaga lume. 

Culoarea rosu intens a carnii crude ii determina si numele, dupa Vittore Carpaccio, un pictor al vremii faimos pentru tonurile de rosu si grena din panzele sale. Si daca initial carpaccio insemna un preparat cu carne si salata, azi ingredientele s-au diversificat existand carpaccio de peste, de legume sau de fructe. 


Principiul ramane acelasi: felii subtiri de ton, somon, peste spada, dorada sau orice peste proaspat; felii subtiri de sfecla, telina, fenicul, gulie, morcov etc; felii din orice fel de fructe. Plus ulei, otet si parmezan la cele sarate si sirop, caramel, reductie de fructe la cele dulci. Rezultatul: o farfurie plina de culoare si abundand de nutrienti, dietetica, echilibrata si servita ca aperitiv sau fel unic la masa.
Ce bine ca in Italia anilor 50 un medic a recomandat carnea cruda pentru o pacienta anemica, un bucatar a gasit solutia practica si semnatura a pus-o un pictor: Carpaccio, o capodopera culinara", scrie Mihaela Blic pe pagina de Facebook.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies