Aceasta reteta de cartofi este usor de facut, delicioasa si extrem de aromata.
Ingrediente
20 cartofi mici
1 cub de unt
1 ardei jalapeno
1 avocado
1 ceapa rosie mica
1 lingura de lapte
1 galbenus de ou
1 mana de coriandru proaspat
1 ceapa verde
1 "gat" de ulei de masline
25g smanatana
1 lime
2 felii de bacon afumat
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Tavaleste bine cartofii in ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Pune-i intr-o tava si gateste 30 de minute.
Taie avocado in jumatate si scoate samburele. Scoate pulpa intr-un vas si paseaza pana cand obtii o pasta cremoasa. Toaca ardeiul iute si ceapa rosie. Adauga trei sferturi in vasul cu avocada, alaturi de sucul de lime.
Pune hartie de copt intr-o tava si adauga baconul. Scoate cartofii din cuptor si bune baconul timp de 10 minute, pana cand devine crocant.
Scoate miezul cartofilor si pune-l intr-un vas. Toaca ceapa verde si adauga in cartofi, alaturi de unt, galbenus de ou, lapte si bacon.
Pune amestecul de miez e cartofi inapoi in cartofi si mai pune la cuptor inca 10 minute, pana cand cartofii devin maronii.
Adauga o lingura de guacamole pe fiecare cartof si jumatate de lingurita de smantana. Adauga restul de amestec de jalapeno si ceapa.