Cartofii copti la cuptor cu bacon si cascaval se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți
Rețetă de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval
Rețeta delicioasă de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval
este de 40 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare -20 de minute
Timp total - o ora
Rețeta de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval este pentru 4 persoane
Ingrediente – cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval
- 7 cartofi mari
- 250 g de cașcaval ras
- 100 g de unt, la temperatura camerei
- 200 g de bacon
- Sare
- piper negru măcinat
- o legătură de pătrunjel proaspăt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Mesaje de Crăciun 2024: Sărbători binecuvântate alături de cei dragi- stirilekanald.ro
Mod de preparare - cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de cartofi umpluți cu bacon și cașcaval, este să începeți prin a preparat cartofi. Așadar, tot ce trebuie să faceți, pentru început, este să spălați cartofii rând pe rând, sub un jet de apă rece. Atenție însă să nu exclamării pentru rețeta de astăzi, cartofii nu trebuie să fie decojiți, ci trebuie lăsați exact așa cum sunt, cu coajă. Din momentul în care i-a spălat, îi veți șterge cu un șervețel de hârtie, pentru ca ulterior să-i așezați pe o hârtie de copt, într-o tavă de cuptor, tavă care se va introduce timp de aproximativ 50 de minute, la o temperatură de 180 °C, în cuptor. După acest interval de timp, sau până când veți observa că o furculiță poate intra cât mai ușor în ei, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa cartofii foarte puțin timp să se răcorească.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să crestăm un căpăcel în interiorul fiecărui cartof, cu ajutorul unui cuțit, iar imediat apoi cu o linguriță sau o lingură, în funcție de preferințe, vom scoate miezul acestora, rând pe rând. Atenție însă! De menționat este faptul că miezul nu trebuie scos tot, ci doar atât cât să formeze gropiță unde vom adăuga umplutura noastră. De asemenea, în cazul în care doriți, cartofii se pot tăia și pe jumătate astfel încât gaura să fie făcută astfel, iar umplutura să fie pusă în acest mod.
- Acum a venit momentul ca peste miezul de cartofi cald să adăugăm untul pe care l-am ținut la temperatura camerei, și să le amestecăm bine, într-un bol de dimensiuni mai mari.
- Într-o tigaie, vom adăuga și bacon ul pe care l-am tăiat mărunt în prealabil pentru a-l prăjii foarte puțin timp astfel încât să se rumenească ușor, ulterior scoțându-l pe un șervețel de hârtie astfel încât tot excesul de grăsime să fie absorbit. Ulterior, baconul se va adăuga și el, bineînțeles, peste miezul de cartofi și peste unt, ingrediente amestecate deja, astfel încât deasupra lor să adăugăm și cașcavalul ras, condimentând cu sare și piper negru măcinat, după gust. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule, și se umplu rând pe rând cartofii.
- Ulterior, cartofii se vor așeza din nou în tavă, vom presăra deasupra și puțin pătrunjel proaspăt tocat, și vom introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 20 de minute.
- După acest interval de timp, rețetă de astăzi este gata de servit, iar noi vom scoate tava din cuptor iar ulterior și cartofii noștri din tavă. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.