Cartofi dulci, prăjiți cu usturoi. Rețetă, ingrediente și mod de preparare

Cartofi dulci, prăjiți cu usturoi. Rețetă, ingrediente și mod de preparare
Cartofi dulci, prăjiți cu usturoi. Rețetă, ingrediente și mod de preparare

Cartofii dulci merg de minune prăjiți cu usturoi. Iată cum trebuie să-i preparați și ce ingrediente este bine să folosiți, pentru a obține o garnitură delicioasă.

Cartofii se numără printre alimentele cele mai consumate de către români și nu numai. Și pe bună dreptate: sunt ieftini, se găsesc oriunde, sunt gustoși și în plus, se pot prepara în foarte multe feluri. Încercați totuși să mâncați cartofi dulci, mai ales dacă știți că aveți diabet. 

Beneficiile cartofilor dulci

Spre deosebire de clasicii cartofi, care sunt extrem de folosiți în bucătăria românească, cartofii dulci sunt mult mai sănătoși.

În special persoanele care suferă de diabet ar trebui să consume acest tip de cartofi. 

Cartoful dulce are un indice glicemic scăzut. Tocmai de aceea, contribuie la scăderea rezistenței la insulină, în cazul diabeticilor. Această legumă are și multe fibre. Este știut că persoanele care au diabet trebuie să consume astfel de alimente, pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge. 

Un singur cartof dulce are peste 500 de miligrame de potasiu, un mineral pe care oamenii îl obțin greu doar din alimentație.

În cazul în care știți că suferiți de hipertensiune arterială, aveți grijă să nu exagerați cu alimentele bogate în potasiu. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cartoful dulce conține și betacaroten, care ajută la prevenirea cancerului de prostată. În plus, această legumă este extrem de benefică în cazul celor care suferă de constipație și au probleme cu tranzitul intestinal, datorită fibrelor pe care le conține. 

Cea mai simplă rețetă de cartofi dulci prăjiți cu usturoi

Dacă până acum nu ați gătit nicio rețetă care să conțină cartofi dulci, nu vă panicați. Se gătesc aproape la fel ca și cartofii normali. Cea mai ușoară rețetă este, fără îndoială, cea de cartofi dulci, prăjiți cu usturoi.

Bineînțeles că usturoiul merge de minune și cu acest tip de cartofi, așa că puteți să pregătiți o garnitură delicioasă de Crăciun, care să se potrivească perfect cu orice fel de friptură. 

Cel mai mare avantaj al acestei rețete este că acești cartofi dulci, prăjiți cu usturoi, se prepară imediat.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ingrediente:

  • 500 g cartofi dulci
  • ulei de măsline
  • o linguriță paprika
  • o linguriță scorțisoară
  • zeama de la o lămâie 
  • usturoi
  • sare
  • piper

Curațați cartofii de coajă și spălați-i în apă rece. După aceea, tăiați-i în cuburi sau în felii, în funcție de preferințe.

Dacă alegeți a doua variantă, aveți grijă ca fâșiile de cartofi să nu fie foarte groase. Într-un bol, amestecați bine cartofii cu sare, piper, paprika și scorțișoară. 

Prăjiți cartofii în ulei de măsline și atunci când se rumenesc, scoateți-i pe o farfurie mai mare sau într-un castron, în care ați pus șervețele de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Cât sunt încă fierbinți, stropiți-i din abundență cu usturoi și cu zeamă de lămâie. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies