Cartofii dulci merg de minune prăjiți cu usturoi. Iată cum trebuie să-i preparați și ce ingrediente este bine să folosiți, pentru a obține o garnitură delicioasă.
Cartofii se numără printre alimentele cele mai consumate de către români și nu numai. Și pe bună dreptate: sunt ieftini, se găsesc oriunde, sunt gustoși și în plus, se pot prepara în foarte multe feluri. Încercați totuși să mâncați cartofi dulci, mai ales dacă știți că aveți diabet.
Beneficiile cartofilor dulci
Spre deosebire de clasicii cartofi, care sunt extrem de folosiți în bucătăria românească, cartofii dulci sunt mult mai sănătoși.
Cartoful dulce are un indice glicemic scăzut. Tocmai de aceea, contribuie la scăderea rezistenței la insulină, în cazul diabeticilor. Această legumă are și multe fibre. Este știut că persoanele care au diabet trebuie să consume astfel de alimente, pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge.
Un singur cartof dulce are peste 500 de miligrame de potasiu, un mineral pe care oamenii îl obțin greu doar din alimentație.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cartoful dulce conține și betacaroten, care ajută la prevenirea cancerului de prostată. În plus, această legumă este extrem de benefică în cazul celor care suferă de constipație și au probleme cu tranzitul intestinal, datorită fibrelor pe care le conține.
Cea mai simplă rețetă de cartofi dulci prăjiți cu usturoi
Dacă până acum nu ați gătit nicio rețetă care să conțină cartofi dulci, nu vă panicați. Se gătesc aproape la fel ca și cartofii normali. Cea mai ușoară rețetă este, fără îndoială, cea de cartofi dulci, prăjiți cu usturoi.
Bineînțeles că usturoiul merge de minune și cu acest tip de cartofi, așa că puteți să pregătiți o garnitură delicioasă de Crăciun, care să se potrivească perfect cu orice fel de friptură.
Cel mai mare avantaj al acestei rețete este că acești cartofi dulci, prăjiți cu usturoi, se prepară imediat.
Ingrediente:
- 500 g cartofi dulci
- ulei de măsline
- o linguriță paprika
- o linguriță scorțisoară
- zeama de la o lămâie
- usturoi
- sare
- piper
Curațați cartofii de coajă și spălați-i în apă rece. După aceea, tăiați-i în cuburi sau în felii, în funcție de preferințe.
Prăjiți cartofii în ulei de măsline și atunci când se rumenesc, scoateți-i pe o farfurie mai mare sau într-un castron, în care ați pus șervețele de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Cât sunt încă fierbinți, stropiți-i din abundență cu usturoi și cu zeamă de lămâie.