Cartofii umpluți cu carne se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cartofi umpluți cu carne.
Rețetă de cartofi umpluți cu carne
Rețeta delicioasă de cartofi umpluți cu carne, absolut minunați, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de cartofi umpluți cu carne este de 20 de minute
Timp de preparare- 50 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- o oră și 10 minute
Rețeta de cartofi umpluți cu carne este pentru 6 persoane
Ingrediente – cartofi umpluți cu carne
- 10 cartofi de dimensiuni mai mari
- 2 kg de carne tocată amestec, după preferințe
- 250 ml de sos de roșii
- 2 cepe mari roșii
- 5 căței de usturoi
- câteva frunze de dafin
- Sare
- piper negru măcinat
- busuioc
- boia dulce
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că
Mod de preparare- cartofi umpluți cu carne
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă de astăzi, este să începem prin a curăța și spăla foarte bine cartofii, pe care ulterior îi vom tăia în jumătăți și vom scobi cu o linguriță, astfel încât să obținem niște bărcuțe subțiri, sau groase, după preferințe.
- În continuare, vom mai avea nevoie de o tavă de cuptor pe care o vom unge bine cu ulei unu virgulă în interiorul căreia vom așeza bărcuțele noastre de cartofi, peste care vom pune încă puțin ulei, și vom da tava la cuptor timp de aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 °C, apoi vom scoate tava și vom întoarce cartofii pentru a mai băga la cuptor pentru alte 10 minute.
- În acest timp, vom prepara un sos delicios, făcut din puțin ulei, ceapă, usturoi, tăiate mărunt în prealabil, pe care le vom căli puțin într-o tigaie de dimensiuni mai mari pentru ca ulterior să adăugăm peste acestea și sosul de roșii, dar și sare, câteva foi de dafin, după preferințe, dar și piper negru măcinat
- separat, vom pregăti și carnea tocată. Așa da, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom pune ulei la încins iar ulterior și carnea, pe care o vom gândi menta cu sare, piper negru măcinat, 2 3 linguri de sos de roșii, boia dulce, dar și busuioc, după câteva minute.
- Așadar virgula a venit momentul ca în cartofii noștri pe care i-am gătit la cuptor, să punem carnea tocată pregătită, timp în care îi vom și presa puțin iar deasupra vom adăuga și câte o lingură din sosul pregătit.
- Tava se acoperă cu folie de aluminiu și s-o introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 45 de minute, sau până când observați că încep să se rumenească frumos.
- După acest interval de timp, vom presăra deasupra și puțin cașcaval ras, după preferințe, câteva frunze de verdeață, c se pot servi cu roșii, și nu numai, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cheesecake cu portocale și scorțișoară. Perfectă pentru o zi călduroasă de vară!