Cartofii Wedges pot ține locul unei garnituri extrem de gustoase, fiind savuroși și sățioși, în același timp.
Dacă prepari rețeta de Cartofi Wedges, nu ai cum să dai greș. Fie că îi pregătești la cuptor sau alegi varianta clasică de a-i prăji, rezultatul va fi în mod sigur pe placul tuturor.
Cartofii Wedges sunt foarte crocanți la exterior, având un interior pufos și aromat. Aceștia pot fi folosiți ca garnitură, dar și ca gustare între mese. Pot fi serviți fie simpli, fie cu parmezan, brânzeturi sau diferite sosuri.
Rețeta pentru Cartofii Wedges este foarte simplă și nu ai nevoie de multe cunoștințe în bucătărie pentru a o pregăti. În plus, este extrem de rapidă și chiar sănătoasă, dacă alegi varianta de a coace cartofii la cuptor.
Cartofii sunt bogați în vitamina C, vitaminele B3 și B6 și nu conțin gluten, colesterol sau grăsimi. Dacă nu îi prăjiți, cartofii pot să aducă un aport nutrițional benefic organismului.
Citeste si: Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă pentru zilele de post!
TIMP DE PREPARARE
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- Timp de preparare: 10 min
- Timp de gatire: 30 min
- Gata in: 40 min
INGREDIENTE
- 5 cartofi
- 3 linguri ulei
- 1 lingură usturoi pudră
- 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
- sare
- Piper
MOD DE PREPARARE
Cum se prepară cartofii wedges?
- Curățați cartofii de coajă și spălați-i foarte bine. Dacă ați cumpărat cartofi noi, le puteți lăsa coaja intactă. Coaja cartofilor conține potasiu, aceștia fiind considerați mai sănătoși în această variantă.
- Tăiați cartofii felii, de o grosime aproximativ egală cu cea a degetului mare și puneți-i într-un recipient adânc.
- Adăugați ulei vegetal și amestecați foarte bine.
- Într-un bol separat, amestecați piperul cu pudră de usturoi și boia.
- Presărați condimentele în bol, peste cartofi și amesecați din nou.
- Puneți Cartofii Wedges într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt, dar aveți grijă să nu îi suprapuneți.
- Puteți presăra rozmarin uscat peste cartofi, pentru o aromă intensă.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 220 de grade.
- Lăsați-i la copt timp de jumătate de oră și apoi întoarceți cartofii pe partea cealaltă. După ce îi scoateți, adăugați sare, piper sau parmezan ras, în funcție de preferințe.
Poftă bună!
Cartofii Wedges sunt extrem de sățioși și pot fi savurați simpli sau în combinație cu o bucată zdravănă de carne sau de pește!
Citeste si: Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios