Olandezul Sergio Herman, parte din tagma chefilor onorati cu stele Michelin, iese pe piata cu o noua abordare: Frites Atelier, un concept de magazin de tip "take away", unde vinde cartofi prajiti "high-end".
Dupa 26 de ani de "fine dining", Sergio Herman a riscat cu un nou concept culinar. Un business in care ii are alaturi ca parteneri pe Peter Coins si Lhassan Ait Ali. Herman a schimbat total stilul clasic de prezentare. În loc de ketchup sau maioneza, cheful olandez a creat cinci sosuri stilate: béarnaise, clasic, cu busuioc, cu piper sau cu trufe, fara conservanti sau aditivi artificiali.
Timp de 18 luni, a cautat si testat sute de soiuri de cartofi pentru a-i alege pe cei mai buni.
Designul Frites Atelier este inspirat din cel al braseriilor traditionale frantuzesti, dar si din ahitectura restaurantului Balthazar din New York. Primul magazin s-a deschis la Haga, inca trei urmand sa fie inaugurate pana la finalul anului in Amsterdam, Arnhem si Utrecht.
Sursa: gustarte.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro