Poate o sa vi se para un pic ciudata aceasta reteta, dar cei care au radacini in Teleorman poate o cunosc si se vor bucura ca si-o reamintesc.
INGREDIENTE:
1,5 l must de struguri negri
50 g faina
100 g nuci
zahar dupa gust (in functie de dulceata mustului; nu trebuie sa fie dulce, dar nici
Intr-o oala punem mustul la fiert. Cind mustul s-a incalzit (sa nu fie fierbinte pentru ca se fac cocoloase) adaugam faina si amestecam pana se ingroasa. Cind incepe sa fiarba si sa clocoteasca crema (casul nostru), adaugam nucile taiate bucatele.
Gustam sa vedem daca este destul de dulce; daca nu, mai adaugam 1-2 linguri de zahar.
Punem casul in castronele si lasam la racit. Cind se raceste servim.
Sursa, sursa foto: SecreteleBucatarieiNoastre.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro