Casa de modă CHANEL. Cum a revoluționat Coco Chanel lumea modei. ”O femeie care nu se dă cu parfum n-are nici un viitor”

Casa de moda Chanel
Casa de modă CHANEL. Cum a revoluționat Coco Chanel lumea modei. ”O femeie care nu se dă cu parfum n-are nici un viitor”

Coco Chanel a fost femeia care a revoluționat întreaga istorie a modei. Designerul francez a dictat toate trendurile din moda feminină. „A inventat secolul XX pentru femei"

Unul dintre cele mai răsunătoare nume din lumea modei, Coco Chanel, a fost o creatoare de geniu, care a schimbat radical percepția asupra corpului feminin și asupra felului în care ar trebui să se îmbrace sexul frumos. Designerul francez a revoluționat lumea modei, cu ajutorul creațiilor sale.

Coco Chanel, creatoarea care a inventat secolul XX pentru femei

Gabrielle Bonheur Chanel, acesta este numele real al celebrei Coco Chanel, cea care a dictat trendurile în moda feminină. Creațiile sale au fost întotdeauna în strânsă legătură cu iubirea față de propriul corp, cu feminitatea dusă până la extrem, dar și cu libertatea în modă.

Nu este de mirare că redactorul-sef al revistei Vogue, Diana Vreeland, spunea despre Coco Chanel că ”a inventat secolul XX pentru femei."

Gabrielle s-a născut pe 19 august 1883, în orașul Saumur, din vestul Franței. Ca aproape toate geniile, nici ea nu a avut o copilărie ușoară. A provenit dintr-o familie săracă și a fost crescută într-un orfelinat, de la vârsta de 12 ani.

Mama sa a murit la 31 de ani, din cauza unei bronșite, iar tatăl său s-a recăsătorit repede și și-a abandonat copila.

Măcinată de lipsuri, de iubirea familiei, dar și crescută foarte strict, Gabrielle și-a propus să aibă un alt stil de viață, atunci când va fi mare.

Și a făcut tot posibilul, pentru a-și îndeplini mărețul vis. A învățat să coasă la mașină și astfel a reușit să se angajaze rapid.

În același timp, cânta și într-un cabaret, numit ”La Rotonde”. De altfel, acolo și-a și primit numele de scenă ”Coco”, pe care l-a păstrat de-a lungul întregii vieți.

Porecla venea de la un cântec de-al său, ”Qui Qu’a Vu Coco?”, adică ”Cine l-a văzut pe Coco?”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În 1905, în viața tinerei a apărut burghezul Etienne Balsan, care i-a oferit acesteia viața la care a visat mereu. Datorită situației materiale, Coco a început să intre în lumea mondenă și să cunoască tot felul de personalități ale vremii.

A prins gustul banilor și al luxului și a reușit să-și deschidă un magazin, numit ”Chanel Modes”.

Piesa de bază a creațiilor sale a reprezentat-o un jerseu, pe care Coco Chanel l-a transformat într-o rochie. De acolo, percepția asupra modei feminine avea să ia o nouă întorsătură.

Femeile au început să renunțe la corsete și la volănașe și să îmbrace haine mai comode, inspirate din modelul masculin, dar foarte chic, în același timp.

În 1908, Coco Chanel s-a îndreptat și către articolele sportive, datorită unui jucător de polo, Arthur Edward “Boy” Capel. Acesta avea să-i devină partener de afaceri, dar și iubit.

Și-a luat și licența de pălărier și și-a deschis propriul butic în Paris. În 1913, afacerea lui Chanel a început să ia amploare și să devină un real succes.

Din dorința de a crea propria linie de haine pentru femei, Coco a început să creeze rochii simple, din jerseu. În 1918, avea deja propriul magazin de haine, iar creațiile sale erau extrem de căutate.

Citește și: Chanel- inovație în lumea modei! Au avut loc primele defilări în mediul on-line

A reușit să le redea feminitatea femeilor, prin fuste scurte și linii care să avantajeze siluetele. La doar 32 de ani, Coco Chanel era deja cunoscută și avea clienți în toată lumea.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Little black dress, piesa de bază marca Chanel

Coco Chanel nu s-a oprit însă doar la haine. A creat și primul său parfum, ”Chanel No.5”, care a fost adorat de toată lumea. De altfel, și în zilele noastre este considerat drept cel mai bun parfum din toate timpurile.

”O femeie care nu se dă cu parfum n-are nici un viitor”, este unul dintre citatele celebre ale lui Coco Chanel. Parfumul lansat în 1922 a rămas chiar și acum, cel mai profitabil produs al firmei. A fost promovat chiar și de Marilyn Monroe.

Designerul s-a orientat și spre cosmetice și produse de îngrijire personală. Cea mai mare realizare a lui Coco Chanel rămâne însă ”little black dress”, în traducere, ”micuța rochie neagră”.

Celebra piesă vestimentară, atât de apreciată și în prezent, a luat naștere în 1926. Coco a dus această creație la rang de artă, iar rochia neagră a devenit perfectă pentru orice tip de ocazie.

”Little black dress” a revoluționat moda și le-a convins pe femei să renunțe la hainele sofisticate și să aleagă o piesă vestimentară simplă, dar de efect.

Coco Chanel s-a stins din viață pe 10 ianuarie 1971, la vârsta de 87 de ani, în apartamentul ei din Hotel Ritz, situat în Paris.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Istoria casei de modă Dolce & Gabbana

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies