Casa de modă DIOR. Designerul Christian Dior a plasat Parisul pe harta mondială a modei

Casa de modă DIOR. Designerul Christian Dior a plasat Parisul pe harta mondială a modei
Casa de modă DIOR. Designerul Christian Dior a plasat Parisul pe harta mondială a modei

Află cine este designerul Christian Dior și cum a ajuns casa de modă care îi poartă numele să valoreze 17 milioane de dolari.

Christian Dior s-a născut la malul mării, în orașul Granville, pe coasta Normandiei, tatăl său fiind cunoscut pentru afacerea cu îngrășăminte. Pe când avea doar 5 ani, Dior s-a mutat împreună cu familia sa la Paris, acesta fiind un prim pas în conturarea carierei sale fulminante de mai târziu.

Cine a fost Christian Dior

Casa de modă Dior

Tatăl lui Dior își dorea ca fiul lui, Christian, să ajungă un diplomat renumit, însă talentul grafic extraordinar pe care l-a descoperit încă din copilărie, avea să îi dea

planurile peste cap. Dior a început să-și câștige singur banii de buzunar prin vânzarea de schițe la colț de stradă.

Pentru a-l încuraja, tatăl lui Christian Dior i-a dăruit o galerie de artă, unde acesta va expune și vinde tablouri marca Pablo Picasso, Jean Cocteau sau Georges Braque.

Citeste si: Scandalul "Bihor not Dior" ia amploare! Casa de moda pariziana acuzata ca a plagiat si modele traditionale din India

Yves Saint Laurent a fost asistentul lui Dior la vârsta de 19 ani

În anul 1955, Dior își va lua ca asistent un puști în vârstă de doar 19 ani, pe numele său, Yves Saint Laurent. Ucenicul lui Dior este cunoscut astăzi la nivel internațional și deține o afacere în domeniul fashion-ului de milioane de dolari.

Christian Dior spunea că  ,,după femei, florile sunt cel mai minunat lucru pe care Dumnezeu l-a dat lumii”,

astfel că, toate parfumurile Dior conțin esențe florale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Dior a afirmat, în repetate rânduri, că moda din anii de război era „oribilă”:„pălăriile erau prea mari, fustele prea scurte, sacourile prea lungi, pantofii prea grei”.

totul despre christian dior

Citeste si: John Galliano a dat in judecata casa Dior. VEZI de ce si ce vrea

Creatorul a simțit nevoia să vină cu o perspectivă total diferită.

  „Tocmai ieșeam dintr-o perioadă lovită de sărăcie, zgârcită, obsedată de carnetele de rații și cupoane pentru haine;era natural ca propriile mele creații să ia forma unei reacții împotriva acestei morți a imaginației.[...] În decembrie 1946, ca rezultat al uniformelor din timpul războiului, femeile încă arătau și se îmbrăcau ca niște amazoane. Dar eu am creat haine pentru femei gingașe și delicate ca o floare, haine cu umeri rotunjiți, busturi pline, feminine, și talii suple deasupra unor fuste ample, enorme”, a explicat

designerul.

În anul 1946, Dior s-a retras la Fleury-en-Bière, în pădurea Fontainebleau, unde a creionat prima s-a colecție, pe care a și lansat-o pe data de 12 februarie 1947, într-o prezentare inedită. Acest eveniment avea să-i deschidă porțile pe piața haute couture.

Christian Dior a proiectat fiecare detaliu al prezentării, căutând personal toate accesoriile pentru modele, menite să scoată în evidență fiecare piesă vestimentară în parte.

De asemenea, creatorul de modă a fost cel care a decis ce perechi de pantofi, mănuși, bijuterii și pălării vor intra în prezentare. Acesta susținea că „o femeie fără pălărie nu este complet îmbrăcată”.

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

Christian Dior a murit în anul 1957 în urma unui infarct

Prezentare dior

Încă din anul 1947, Dior a creionat noile tendințe în modă, însă câțiva ani mai târziu, acesta a început să-și critice propriile creații, propunând o direcție total diferită. Astfel, a luat naștere „Linia H”, ce propune linii ușor masculine, drepte și haine extrem de mulate.

Christian Dior, supranumit „monarhul haute couture”, a ajuns cu afacerea sa la o cifră de 17 milioane de dolari.

Brand-ul său ajunsese în casele femeilor din întreaga lume, strânsese o avere de milioane de dolari, însă, la doar 52 de ani, s-a stins din viață, în urma unui infarct.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Casa de modă HERMES. Povestea brandului de lux cu o istorie de aproape două secole: de la hamuri de piele pentru cai, la parfumerie si genți iconice

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies