Caserolele de plastic au termen de valabilitate. Cum iti dai seama daca le mai poti folosi

Caserolele de plastic au termen de valabilitate. Cum iti dai seama daca le mai poti folosi
Caserolele de plastic au termen de valabilitate. Cum iti dai seama daca le mai poti folosi

Reciclarea recipientelor de plastic este un lucru bun. Fie că depozitezi în ele alte alimente sau lucruri, fie ca le foloseşti pentru a-ţi lua pachetul la serviciu, cutiile sunt utile. Mai mult, şi mediul are de câştigat. Totuşi, trebuie să ştii că nu le poţi utiliza la nesfârşit pentru că odată cu trecerea timpului plasticul se degradează şi poate deveni periculos.

Polipropilena este folosită pentru că este foarte durabilă şi rezistă şi rezistă la temperaturi foarte mari, potrivit Societăţii Americane a Chimiştilor. Este considerată ca fiind sigură pentru sănătate.

Totuşi, deşi polipropilena este baza pentru plastic, în compoziţie mai intră şi alte substanţe care ajută la obţinerea diferitelor texturi şi a culorilor. Cea mai mare problemă este că noi nu avem cum să ştim care sunt aceşti aditivi pentru că niciun producător nu este obligat să menţioneze astfel de detalii pe cutii. Oricum, consumatorilor obişnuiţi le-ar fi greu să-şi dea seama dacă un anume mix de substanţe chimice este sigur sau nu pentru sănătate. Nici despre cele care nu au în compoziţie BPA şi ftalaţi despre care se ştie că sunt periculoşi nu se poate spune cu exactitate dacă prezintă sau nu riscuri pentru sănătate. Mai sunt o mulţime de alte substanţe despre care studii au arătat că pot duce la apariţia cancerului, bolilor de inimă, a afecţiunilor ficatului sau infertilitate.

Citeste mai mult aici.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce se intampla cu adevarat intre Cream si Catalin Cazacu la Exatlon? Giani Kirita i-a dat de gol

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies