Câștigi peste 4.000 de lei net? Află ce s-ar putea întâmpla cu românii care primesc această sumă

Câștigi peste 4.000 de lei net? Află ce s-ar putea întâmpla cu românii care primesc această sumă
Câștigi peste 4.000 de lei net? Află ce s-ar putea întâmpla cu românii care primesc această sumă

Banii la bugetul statului nu sunt ușor de strâns, astfel că cei aflați la conducere caută tot felul de mijloace pentru a face față acestui context economic extrem de dificil.

Partidul Social Democrat susține eliminarea cotei unice și introducerea impozitării progresive. În cazul în care măsura va fi adoptată, românii care au salarii de peste 4.000 de lei vor fi impozitați suplimentar.

Citeste si: Vești bune pentru acești români. Din iunie se acordă tichete sociale în valoare de 250 de lei! Ce criterii trebuie să îndeplinească

Ar putea fi eliminate anumite beneficii sociale

Potrivit declarațiilor președintelui PSD, Marcel Ciolacu, angajații cu venituri de 2.000 de lei net nu vor fi deloc impozitați. De asemenea, ar putea fi eliminate beneficiile pentru anumite categorii sociale, printre care și cea a angajaților din IT.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Ori intrăm într-o logică cum este toată lumea şi toate ţările dezvoltate, ori încercăm să ne minţim cu această cotă unică, care nu mai este unică, de fapt", a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Adrian Vasilescu, consilier BNR, a explicat că în contextul unui deficit mare statul va trebui să crească impozitele: „Avem un deficit mare. Teoretic, soluția este impozite mai mari", a declarat consilierul BNR Adrian Vasilescu, citat de observatornews.ro.

Citeste si: Vesți proaste pentru mai multe femei din România! Nu vor mai primi vouchere de la 1 iunie 2022

Experții în finanțe critică măsurile PSD

Ideile enunțate anterior sunt criticate de către experții financiari, care sunt de părere că mai mult dezavantajează clasa mijlocie.

„Cineva care va câştiga mai mult, nu numai că va plăti mai mult, dar şi cota aplicată va fi mai mare. O asemenea măsură, practic, dezavantajează clasa mijlocie, pe care România încearcă să o construiască", a declarat vicepreședintele Asociației CFA România, Adrian Codîrlașu, potrivit aceleiași surse.

„Nu ştiu care ar fi scopul să revenim la impozitul progresiv, în condiţiile în care cota unică a adus cu 40% mai multe venituri", a declarat Gabriel Biriş, consultant fiscal.

Citeste si: Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies