Cunoscut si sub denumirea de pepene amar, karela sau goya castravetele amar este una dintre cele mai amare legume din intreaga lume.
Ce contine castravetele amar?
Sarac in carbohidrati, calorii si grasimi, castravetele amar este o sursa extraordinara de fibre, antioxidanti si Vitaminele A, B si C. Apariţia numeroaselor boli au determinat numeroşi specialişti sa efectueze cercetari care sa reliefeze modalitaţile de tratare contra maladiilor cotidiene. Astfel, cercetarile si studiile clinice au dus la urmatoarele concluzii:
Un studiu publicat in 2008 in Jurnalul Acta Farmaceutica a aratat ca aceasta legume contine cantitati mari de fenoli si flavonoide.
Acestea au efecte antioxidante puternice.
Cum se administreaza si unde se gaseste castravetele amar
Castravetele amar se poate cultiva si la noi, in ghivece prin seminte (le putem procura de la magazinele naturiste). Are nevoie doar de lumina si caldura, iar in 2 saptamani, incep sa apara fructele, verzi-galbui.
Se poate consuma sub forma de ceai (se gaseste la Plafare), suc (1 pahar pe zi) si sub forma de seminte macinate (presarate in mancare).
Indicatii terapeutice
Utilizarile medicinale ale castravetelui amar sunt foarte variate. Este considerat un remediu natural pentru: infectii bacteriene, pojar, rani, iritatii, reumatism, tumori, diabet, amelioreaza durerile si lupta impotriva cancerului.
Cancer
În castravetele amar s-au descoperit foarte multi compusi care au o activitate anticanceroasa si antitumorala.
Conform, unui studiu publicat in 2007 in Farmacologia Biochimica demonstreaza ca unii compusi din castravetele amar au ajutat la distrugerea celulelor de cancer mamar.
O alta cercetare efectuata la Universitatea Saint Louis Din SUA demonstreaza ca extractul de castravete amar previne si incetineste evolutia cancerului si intareste imunitatea la bolnavii de cancer.
Diabet
Castravetele amar este considerat insulina vegetala a diabeticilor.
Contine compusi similari insulinei si unii alkaloizi care au proprietati hipoglicemiante. Dupa 7 ani de cercetare stiintifica, fitoterapeutul roman Ovidiu Bojor a creat un remediu natural antidiabetic pe baza de castravete amar (Insuveg) care este considerat un miraculos elixir pentru bolnavii de diabet.
Sursa: jurnalspiritual.eu
Ce contine castravetele amar?
Sarac in carbohidrati, calorii si grasimi, castravetele amar este o sursa extraordinara de fibre, antioxidanti si Vitaminele A, B si C.
Apariţia numeroaselor boli au determinat numeroşi specialişti sa efectueze cercetari care sa reliefeze modalitaţile de tratare contra maladiilor cotidiene. Astfel, cercetarile si studiile clinice au dus la urmatoarele concluzii:
Un studiu publicat in 2008 in Jurnalul Acta Farmaceutica a aratat ca aceasta legume contine cantitati mari de fenoli si flavonoide. Acestea au efecte antioxidante puternice.
Cum se administreaza si unde se gaseste castravetele amar Castravetele amar se poate cultiva si la noi, in ghivece prin seminte (le putem procura de la magazinele naturiste).
Are nevoie doar de lumina si caldura, iar in 2 saptamani, incep sa apara fructele, verzi-galbui.
Se poate consuma sub forma de ceai (se gaseste la Plafare), suc (1 pahar pe zi) si sub forma de seminte macinate (presarate in mancare).
Indicatii terapeutice Utilizarile medicinale ale castravetelui amar sunt foarte variate. Este considerat un remediu natural pentru: infectii bacteriene, pojar, rani, iritatii, reumatism, tumori, diabet, amelioreaza durerile si lupta impotriva cancerului.
Cancer În castravetele amar s-au descoperit foarte multi compusi care au o activitate anticanceroasa si antitumorala. Conform, unui studiu publicat in 2007 in Farmacologia Biochimica demonstreaza ca unii compusi din castravetele amar au ajutat la distrugerea celulelor de cancer mamar.
O alta cercetare efectuata la Universitatea Saint Louis Din SUA demonstreaza ca extractul de castravete amar previne si incetineste evolutia cancerului si intareste imunitatea la bolnavii de cancer.
Diabet Castravetele amar este considerat insulina vegetala a diabeticilor. Contine compusi similari insulinei si unii alkaloizi care au proprietati hipoglicemiante. Dupa 7 ani de cercetare stiintifica, fitoterapeutul roman Ovidiu Bojor a creat un remediu natural antidiabetic pe baza de castravete amar (Insuveg) care este considerat un miraculos elixir pentru bolnavii de diabet.
Sursa:
jurnalspiritual.eu Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro