Castraveți murați, rețeta Getei Sterp. Când adaugă sora lui Culiță Sterp condimentele și cum face saramura pentru ei? „Se mai pune și hrean, cine vrea.”
Diana Puiu16 iulie 2024Actualizat: 17 octombrie 2024, 02:15
Geta Sterp a împărtășit, pe rețelele de socializare, rețeta castraveților murați și pașii pe care îi urmează până să îi pună la borcan.
Geta Sterp este activă pe rețelele de socializare și împarte urmăritorilor săi diferite trucuri și rețete pe care ea le pregătește de zi cu zi. De la mâncare, la dulcețuri sau la legumele murate, aceasta răspunde de fiecare dată întrebărilor pe care oamenii din online i le pun și este deschisă să împartă cu ei trucurile pe care ea le are acasă.
„M-ați întrebat despre rețeta castraveților murați. Îi speli, îi bagi în borcane, pui ceapă tăiată rondele, usturoi și morcovi. Se mai pune și hrean, cine vrea."
Saramură pentru castraveți:
3 l apă
Un litru oțet
150 grame sare
250 grame zahăr
Piper
Muștar
Foaie de dafin
Cimbru
Mărar
Hrean
Cum adaugă Geta Sterp condimentele pentru castraveți
De această dată, Geta Sterp a dezvăluit rețeta castraveților murați, deoarece a tot fost întrebată de către urmăritorii săi. Cum a venit momentul în care să se ocupe de aceste legume ale grădinii sale, Geta a arătat exact cum îi face, a explicat care sunt legumele pe care le taie rondele și le adaugă la borcan, dar și apa cu cantitatea de oțet necesară. De la castraveții murați nu lipsesc nici verdețurile, astfel că i-a pus mărar, cimbru, muștar și foi de dafin.
A pus apă la fiert cu toate cele adăugate până când s-a dizolvat sarea și zahărul, apoi le-a lăsat să se răcească și a adăugat castraveții la borcan. Dacă vi se pare că sunt prea dulci și nu vă plac așa, puteți adăuga cantitate egală de zahăr cu sare. „Se pun la fiert până se dizolvă sarea și zahărul, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă castraveții în borcan. Dacă nu vă plac așa dulci, puneți zahăr 150 g, la fel ca la sare.”, a scris Geta Sterp pe Instastory. Geta a dezvăluit și cum pune condimentele, iar ea le adaugă în sarea murată și după ce bagă totul în borcan, dar se pot pune și înainte. După ce s-a pus saramura peste ei, castraveții sunt amestecați puțin până se schimbă culoarea apei din borcan. „Condimentele, noi le punem în sarea murată și după băgăm în borcane, dar se poate să puneți și înainte, cum doriți. Cât despre final, după ce băgați saramura pe ei, îi amestecați. Dar nu foarte mult, până se schimbă puțin culoarea castraveții.”, a scris Geta Sterp pe rețelele de socializare.