Zacusca este un preparat extrem de delicios și multe persoane optează pentru prepararea ei în mai multe feluri. Dacă reducem uleiul, aceasta poate deveni chiar un fel de mâncare dietetic.
Dacă este preparată în mod tradițional, cu legume gustoase și ulei de floarea soarelui, va avea un gust cu totul deosebit. Dacă zacusca nu are ceapă prăjite și foarte mult ulei, poate deveni cu ușurință un fel de mâncare foarte dietetic, ceea ce este cu siguranță o bucurie pentru multe persoane.
Acest preparat este foarte sănătos și are foarte multe beneficii pentru organism și se poate găti în funcțiile de gusturile fiecărei persoane, deoarece poate fi un mix de legume, sau doar una singură.
Citeste si: Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți
Cât de bună și sănătoasă este zacusca
Multe persoane optează pentru zacuscă, deoarece este un fel de mâncare cu un gust de-a dreptul deosebit și nu este deloc greu de făcut. Dacă îți dorești să mănânci în continuare, dar îți este frică să nu pui mai multe kilograme în plus, ei bine, tot ce trebuie să faci este să renunți la ceapa prăjită și să reduci cantitatea de ulei.
Zacusca este un fel de mâncare foarte sănătos, deoarece în mare parte conține doar legume foarte benefice pentru organism, cum ar fi, vinete, dovlecel și ardei copt.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Anca Hâncu, nutriționist, a povestit, în cadrul unei emisiuni TV, despre acest fel de mâncare și a spus că este foarte dietetică, dacă este corect pregătită, iar diferența o face ceapa prăjită și uleiul pus în cantități foarte mari.
,,Zacusca este un fel de mâncare foarte dietetic, daca este corect pregătită. Vom face diferența daca nu are prea mult ulei si daca nu are ceapa prăjita. Exista variante de zacusca cu ceapa prăjită care sunt de-a dreptul indigeste, altfel, fiind vorba de legume, de vinete, dovlecel, ardei copt, reprezinta o varianta foarte corecta si foarte sănătoasă, mai ales daca are puțin ulei. O varianta pe care si cei cu tulburări digestive, cu simptom de intestin iritabil sau alte afecțiuni digestive o pot tolera foarte bine”, a spus Anca Hâncu, nutriționist.
Citeste si: Mâncare de post pentru pomană
Ce a mai spus Anca Hâncu
Anca Hâncu a mai povestit că există mai multe variante de zacuscă și toate sunt potrivite în măsura în care ne place genul respectiv de zacuscă și se poate face diferența între diversele tipuri, deoarece există zacuscă cu vinete, cu ciuperi, chiar și cu fasole, care sunt foarte sănătoase și reprezintă o cantitate mare de proteine.
,,Exista multe variante de zacusca si toate sunt potrivite in masura in care ne place genul respectiv de zacusca. Putem face diferneta intre diversele tipuri, pentru ca exista zacusca doar cu vinete, cu ciuperci, cu fasole. Cea care va avea si fasole sau ciuperci va avea o cantitate mai mare de proteine, si atunci poate reprezenta o varianta completa”, a spus Anca Hâncu, în cadrul unei emisiuni TV.
Nutriționistul a mai adăugat că, dacă avem o felie de pâine cu zacusca simplă s-ar putea să nu fie suficient de sățioasă pentru un mic dejun sau cină.
„Daca avem o felie de pâine cu zacusca simpla s-ar putea sa nu fie suficient de sățioasa pentru un mic dejun sau pentru o cina, pentru ca aici de obicei este locul in care se inserează cel mai bine zacusca, mic dejun sau cina ”, a mai adăugat ea.
Citeste si: Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada. Ingredientul secret pentru a ieși ca în copilărie