În perioada verii când temperaturile cresc semnificativ, plantele necesită o atenție sporită. Înainte de a lua decizia de a le uda mai des, este recomandat să verifici dacă au nevoie suplimentară de apă.
În sezonul estival, de obicei, oamenii preferă să se odihnească la umbră și să se hidrateze corespunzător.
Cu toate acestea, ce facem în cazul plantelor care nu pot fi aduse în interior? Dacă simți căldura, este de înțeles că și plantele o resimt.
Citește și: Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală. Nu mulți cunosc acest truc
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cât de des trebuie să udați florile în timpul verii
Cerințele de apă variază între plante și pot fi influențate și de tipul solului din grădină. Însă, există și o veste bună oferită de experții în domeniu, și anume, plantele au modalități de a-și indica nevoia de apă și trebuie doar să fii atent la semnalele pe care le transmit.
Pentru a verifica dacă ai udat suficient plantele, poți să faci o mică groapă în apropierea lor, de aproximativ 20 de centimetri adâncime.
Cum să protejezi plantele în zilele caniculare
Pe lângă asigurarea unei hidratări adecvate, este important să știi cum să protejezi plantele în timpul unei perioade de caniculă. În cazul plantelor aflate în ghivece, este simplu de gestionat, deoarece le poți muta într-un loc umbros. Este recomandat să le uzi dimineața și seara pentru a le menține hidratate.
În cazul plantelor din grădină, experții recomandă utilizarea mulciului ca o măsură suplimentară. Plasează un strat de 5-10 centimetri de mulci în jurul plantelor pentru a ajuta la reținerea apei în sol. Aceasta este o modalitate eficientă de a menține solul umed și de a proteja plantele de temperaturile scăzute, inclusiv în timpul iernii, atunci când valorile termice coboară sub 0 grade Celsius. Prin urmare, această tehnică poate fi folosită pe tot parcursul anului.
Citește și: Paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta. Perfecte pentru o cină în doi!