Descoperă în articolul de mai jos ce vitamine trebuie să luăm zilnic, cât de importante sunt vitaminele în sezonul rece și cât durează o cură cu vitamine.
Pentru a evita gripele și răcelile din sezonul rece, ai nevoie de un sistem imunitar puternic. Acest sistem imunitar se întărește cu ajutorul vitaminelor și al mineralelor. Dacă în sezonul cald avem la dispoziție mai multe surse de a obține vitaminele și mineralele din alimente, în sezonul rece suntem mai limitați, așa că este nevoie de suplimente.
Printre cele mai importante vitamine din sezonul rece este vitamina D. Această vitamină este indispensabilă corpului și contribuie la absorbția calciului și fosforului în organism, fiind importantă în dezvoltarea și întărirea oaselor, dar și
Medicul Cezar Amititeloaie a dezvăluit în cadrul unui interviu TV cât de importante sunt vitaminele în sezonul rece și ce ar trebui să luăm zilnic pentru a avea o sănătate de fier.
„ Marea majoritate a oamenilor de pe planetă au carențe, au un deficit și asta am reușit să demonstrez și eu pe propriii mei pacienți, cărora le-am recomandat să își ia analize și cei mai mulți au un deficit sau sunt la nivelul pragului de jos.
Și atunci când iau suplimente. Și atunci, motivul este foarte simplu.
Citește și: Totul despre vitamina C. Ce spun specialiștii?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Trebuie să ne expunem câte puțin zilnic. Toxicitatea nu apare nici la un nivel de 100. Alături de vitamina K2. Persoanele vârstnice, care au diabet, asimilează mai greu.
Vitamina D activează celulele stem de refacere a organismului. Intestinul nostru este agresat și se repară, vitamina D este implicată”, a dezvăluit medicul specialist.
Acesta a dezvăluit că o altă vitamină indispensabilă în sezonul rece este vitamina C, pe care trebuie să o consumăm în mai multe situații. Fie că este vorba despre viroze, despre călătorii cu avionul sau dacă fumăm, vitamina C nu trebuie să lipsească în sezonul rece.
Citește și: Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului
„O altă vitamină la modă este vitamina C.
Marea majoritatea a oamenilor tineri și sănătoși reciclează vitamina C. În interiorul celulelor noastre, este un mecanism de reciclare și nu avem nevoie de așa de multă. Însă, în condiții de boală, fumătorii trebuie să ia pentru fiecare țigară fumată 25 de mg de vitamina C. Când zburăm cu avionul, 500 de mg de vitamina C, când facem o viroză respiratorie, atunci, în primele momente, câteva grame, din oră în oră ”.
Lămâia are foarte puțină vitamina C, 40 de mg, kiwi are 90, iar cătina are 60-800 de mg, deci cătina este mult mai bună, iar cătina japoneză are 2300 de mg. Vitamina C nu în fiecare zi, mai ales la nevoie. Dacă luăm vitamina C pe termen lung și mai ales în doze mari, scade protecția organismului. Deci vitamina C trebuie luată doar la nevoie, câteva zile în doze mari dacă. Fumătorii și diabeticii sau cei cu probleme cardiovasculare pot lua 500 de mg”, a mai spus specialistul.
Cât despre alte minerale care lipsesc din corpul multor persoane, medicul cardiolog a amintit despre magneziu și potasiu. Deși la analize nu se poate detecta o carență, specialistul recomandă persoanelor foarte stresate 400 de mg de magneziu, iar în momente de stres maxim se mai poate lua o doză de încă 400 de mg. Cât despre potasiu, este nevoie de 1-2 grame zilnic.
„Alte suplimente din care majoritatea are carențe sunt magneziul și potasiul. Magneziul și potasiul sunt două minerale se găsesc în interiorul celulei. La analize nu ne ies aceste carențe, analizele se iau din sânge, adică din afara celulei. Nu putem băga o seringă în creier sau în ficat. Nu recomand complexele de multivitamine. Ele conțin de toate și prea puțin din ce e bun. Aproape toți sportivii au deficit de zinc”, a mai spus medicul specialistul.