Cat de mare e burta ta si ce boala risti din cauza ei

Cat de mare e burta ta si ce boala risti din cauza ei
Cat de mare e burta ta si ce boala risti din cauza ei

O circumferinta mare a taliei sau o burta "respectabila", asa cum se exprima unii dintre posesori, vine la pachet cu un risc marit de cancer de prostata agresiv.

Fiecare 10 centimetri din circumferinta burtii inseamna, practic, un risc mai mare cu 13% de a suferi de o forma agresiva a bolii, a aratat studiul realizat la Universitatea Oxford.

Statisticile arata ca, in randul barbatilor, cel mai intalnit tip de cancer este cel de prostata. Se crede ca boala apare din cauza hormonilor aflati in celulele adipoase, insa teoria nu a fost dovedita pana acum. Alte teorii vorbesc despre aparitia bolii in contextul lipsei unei vitamine, pe fondul existentei unei boli generice sau fac legatura intre grupa de sange si acest tip de cancer.



O circumferinta mare a taliei inseamna probleme de sanatate atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor. Oamenii de stiinta atrag atentia ca mentinerea unei greutati sanatoase fereste nu numai barbatii, ci si femeile de mai multe tipuri de cancer. In randul femeilor, riscul de boala apare de la o circumferinta a taliei de peste 80 de cm.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa: sanatate.bzi.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies