Află din rândurile următoare cât de sănătoasă este combinația de roșii cu brânză și ce poți să adaugi pentru a te bucura de o masă gustoasă și sănătoasă.
Combinația de roșii cu brânză este nelipsită pe mesele multor români, fiind una dintre mâncărurile preferate ale verii. Vara, mai ales, multă lume mănâncă roșii cu brânză în cantități mari, fiind convinși că aceste două alimente, pe lângă faptul că sunt delicioase împreună, nu au ce rău să le facă sănătății. Mai mult decât atât, mulți dintre cei consideră că roșiile cu brânză sunt o mâncare care ajută la menținerea stării de sănătate.
În cadrul unei emisiuni, Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a vorbit despre cât de sănătoasă este combinație de roșii cu brânză și de ce nu este recomandat să fie consumată în cantități mari. De asemenea, a oferit și o idee alternativă de a combina aceste două alimente cu alte ingrediente, astfel încât să obținem o masă gustoasă și sănătoasă.
De ce nu este bine să consumi roșii cu brânză în cantități mari
Citește și: Care sunt beneficiile murăturilor. ”Oțetul irită mucoasa stomacului, și poate determina diferite patologii.”
Potrivit specialistului în domeniu, brânza nu este un aliment recomandat pentru adulți.
„ Brânză, într-adevăr, are calciu, dar prea mult calciu pentru adulți. Este un aliment care provine din lapte, un aliment bun pentru creștere, iar noi nu prea mai avem nevoie să creștem. Excesul de calciu este problema în brânză. Se depune pe vasele de sânge.”, explică specialistul în domeniu.
El recomandă consumul de brânză copiilor, sportivilor și persoanelor care vor să crească în greutate. Astfel, cu atât mai mult, persoanelor care sunt la dietă sau vor să slăbească, nu le este recomandat să consume brânză în cantități care să nu depășească 75 de grame pe zi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De asemenea, roșiile pe care le folosim trebuie să fie cât mai coapte. Acestea consumate vara sunt benefice deoarece conțin o substanță care ne protejează pielea de radiațiile solare. Totuși, ca și în cazul brânzei trebuie să fim atenți la cantități deoarece, potrivit specialistului în domeniu, o jumătate de kg de roșii sunt echivalente cu 50 de g de zahăr.
Astfel, pentru a evita neplăcerile, este recomandat să mâncăm roșii cu brânză doar ocazional.
„ Această combinație este fatală pentru că multă lume mănâncă prea mult.”, explică specialistul în domeniu.
Cum putem consuma roșiile cu brânză astfel încât să nu ne punem în pericol sănătatea
Recomandat este, pentru a evita neplăcerile, să facem această combinație de alimente doar ocazional. De asemenea, o idee excelentă ar fi să punem pe lângă brânză și roșii și alte ingrediente cum ar fi rucola, măsline sau plante aromatice. Astfel, putem face o salată de roșii cu brânză, care pe lângă calciu și antioxidanți, să conțină și magneziu pe care îl luăm din plantele verzi și, astfel, încercăm să îmbunătățim salata cu fibre.
De sigur că și în cadrul acestei salate de roșii cu brânză și plante aromatice, trebuie să ținem cont în continuare de cantitățile pe care le folosim.
„ Cantitatea trebuie controlată foarte bine. Trebuie adăugate verzituri, frunze de toate felurile. Dacă vrem antioxidanți, roșiile trebuie să fie cât mai coapte. Alegem o brânză cât mai slabă. Aromă multă, nu cantitate mare. Calitate nu cantitate .”, spune specialistul în domeniu.
Astfel, cantitatea de brânză trebuie să nu depășească 100 de grame pe zi, iar persoanelor care vor să slăbească le este recomandat să nu mănânce mai mult de 75 de grame de brânză.
În cazul în care folosim brânză slabă la această salată, putem să presărăm și câteva picături de ulei astfel încât să-i oferim o aromă. De asemenea, specialistul în domeniu ne recomandă să ne luăm grăsimile vegetale direct de la sursă. Potrivit acestuia, uleiul are 9 calorii pe gram, ceea ce poate fi foarte mult pentru organismul nostru. El ne recomandă să folosim ulei extra virgin în cantități foarte mici și să încercăm să ne luăm grăsimile vegetale direct din alimente ca măslinele sau semințele de floarea-soarelui.