Cât de sănătoase sunt fructele de mare. „Consumul de fructe de mare este asociat cu potență mai mare”

Cât de sănătoase sunt fructele de mare
Cât de sănătoase sunt fructele de mare. „Consumul de fructe de mare este asociat cu potență mai mare”

Află din rândurile următoare cât de sănătoase sunt fructele de mare și cum trebuie consumate.

Pentru unii fructele de mare pot constitui o adevărată delicatesă. Alții, însă, nici nu vor să se apropie de aceste preparate. În general fructele de mare constitui un preparat esențial de pe meniurile restaurantelor cu specific pescăresc. Mulți oameni aleg să le consume destul de rar din cauza prețului ridicat pe care acestea le au, optând pentru alte preparate. În afară de gustul extraordinar pe care îl au, fructele de mare constitui și unul dintre alimentele care ne aduce numeroase beneficii asupra sănătății noastre.

De aceea, este foarte important să știm ce efect are consumul fructelor de mare asupra sănătății noastre, cum ne ajută și cum trebuie să fie consumate pentru a putea beneficia de toate proprietățile acestora.

În cadrul unei emisiuni Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a oferit mai multe detalii referitoare la importanța consumului de fructe de mare pentru organism și beneficiile pe care consumul de fructe de mare le aduce asupra sănătății noastre.

Citește si: Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști

Cât de sănătoase sunt fructele de mare

Cât de sănătoase sunt fructele de mare

Citește si: Totul despre prune, fructele vedetă ale toamnei. „Au un aport destul de mare de vitamine și minerale și un aport scăzut de calorii.”

Specialistul în domeniu numește fructele de mare ca fiind un „aliment ideal”. Potrivit spuselor lui, aceste alimente au multiple proprietăți care contribui atât la dezvoltarea noastră, cât și a celor mici.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sunt alimentul ideal. Pentru dezvoltarea noastră, chiar și pentru copii, pentru dezvoltarea creierului, pentru sănătate, frumusețe, viață lungă, natura a pus acolo tot ce avem nevoie .”, spune specialistul în domeniul nutriției.

Fructele de mare au un complex de vitamine în compoziția lor, care ne oferă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră, pentru dezvoltare, chiar și pentru frumusețe.

Totodată, fructele de mare au un conținut caloric scăzut, fiind recomandate în orice dietă. Astfel, omega 3 și colagenul din fructele de mare asigură păstrarea aspectului tânăr. Fructele de mare conțin și iod, care ajută la dezvoltarea creierului la copii, dar și zinc, care ajută la o mai bună refacere după antrenament.

Consumul de fructe de mare este asociat cu potență mai mare, fertilitate mai mare, masculină și feminină .”, spune specialistul.

Astfel, s-a dovedit științific faptul că persoanele care consumă în mod regulat fructe de mare sunt mult mai fertile.

Mai mult decât atât, fructele de mare conțin proteine foarte ușor de asimilat. Astfel, se digeră foarte ușor, putând fi mâncate și crude, nefiind neapărat nevoie să fie gătite.

Cum trebuie să consumăm fructele de mare

Citește si: Pâinea cu maia, beneficii pentru organism!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cât de sănătoase sunt fructele de mare

Specialistul în domeniu ne sfătuiește să ținem cont de mai multe aspecte atunci când consumăm fructe de mare.

În primul rând, chiar dacă fructele de mare au numeroase beneficii asupra organismului, trebuie să le consumăm cu moderație și să nu facem exces  „ Se poate face exces pentru că fructele de mare au un metabolism simplu și nu detoxifică foarte bine poluanții din mediu. Deci există un risc ca în aceste fructe de mare să găsim diverși contaminanți, de la mercur, pesticide, chiar micro plastice .”, explică specialistul.

Un alt aspect foarte important este modul în care le servim. Trebuie să avem în vedere atunci când consumăm fructe de mare ca acestea să fie cât mai proaspete și de o calitate foarte bună pentru a putea beneficia de toate avantajele pe care acestea le au asupra organismuluiIdeal ar fi să fie pe cât se poate de proaspete, vii chiar atunci când sunt puse la fiert. Absolut toate sunt extraordinar de sănătoase, extraordinar de benefice pentru sănătatea noastră. Dacă nu avem posibilitatea de a le mânca proaspete, direct scoase din mare, există posibilitatea variantelor congelate. Aș evita pe cât posibil variantele decongelate pentru că apare fenomenul de recongelare și contaminare. Acolo se pot dezvolta foarte ușor bacteriile și trebuie să avem mare grijă la prospețime. De asemenea, persoanele care au probleme cu alergiile trebuie să le evite pe cele congelate și recongelate. Calitatea trebuie mărită foarte bine atunci când le alegem .”, ne sfătuiește specialistul în domeniu.

Printre cele mai bune fructe de mare pentru organism se numără stridiile, creveții și caracatița. Toate fructele de mare sunt benefice pentru dezvoltarea organismului nostru, atâta timp cât sunt consumate cu moderație și în variantă cât mai proaspătă.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum cureți o rodie. „În mod excepţional, unele persoane pot dezvolta reacţii alergice la sucul de rodie"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies