In toiul iernii, varietatea de legume proaspete scade, fiind esential sa-ti suplimentezi meniul zilnic prin modilitati accesibile. Una dintre cele mai la insemana metode de a manca sanatos pe timpul iernii este sa cumperi legume congelate, insa exista ideea preconceputa ca acestea nu sunt la fel de nutritive precum cele proaspete.
Pentru a înţelege diferenţa dintre legumele proaspete şi cele congelate, să ne gândim un pic la procesul de recoltare şi transport: dacă ar fi culese când sunt bine coapte, legumele s-ar altera până când ar ajunge din Olanda sau o ţară şi mai îndepărtată pe rafturile din supermarket-ul românesc din care îţi faci cumpărăturile. Aşadar, fructele şi legumele sunt recoltate când sunt încă necoapte şi îşi continuă procesul de maturare în timpul transportului, în condiţii artificiale, având într-un final un conţinut mai scăzut de vitamine şi minerale faţă de cele proaspăt culese din grădina bunicii şi chiar...
Este bine să consumi cât mai des fructe şi legume proaspete de provenienţă locală, însă poţi include în alimentaţia ta şi legume congelate de import, fără riscuri pentru sănătate!
Citeste mai multe aici.