Covrigii se numără printre cele mai consumate produse de panificație la nivel global. Află din rândurile de mai jos beneficiile și riscurile consumului de covrigi!
Covrigul este un produs de panificație extrem de popular, care are formă circulară și este presărat, de cele mai multe ori, cu semințe precum susan sau mac, cât și cu sare. De asemenea, există o varietate întreagă de covrigi deoarece sunt apreciați atât covrigii sărați, cât și covrigii dulci sau covrigi umpluți cu brânză, ciocolată sau diverse alte ingrediente.
Cât de sănătoși sunt covrigii
Este bine cunoscut faptul că aceste produse de panificație sunt bogate în carbohidrați și fibre, în funcție de ingrediente. Covrigii sunt sănătoși dacă sunt preparați din făină integrală, bogată în fibre și nu care să nu conțină mult zahăr sau sare.
Cu toate acestea, covrigii sunt bogați în sare, iar acest lucru poate duce la hipertensiune arterială și la apariția fibrozei. De asemenea, atunci când produsele sunt consumate calde, pot irita stomacul.
Citește și: Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post. Capcanele pot fi la orice pas!
Covrigii sunt de obicei făcuți din făină albă și au un conținut ridicat de carbohidrați rafinați
De obicei, covrigii se regăsesc în comerț preparați din făină albă rafinată și conțin cantități ridicate de carbohidrați rafinați. Astfel, procesul de rafinare a făinii face ca produsul de panificație să aibă o textură mult mai fină și pufoasă, însă reduce conținutul de nutrienți și fibre. Este bine de știut faptul că carbohidrații rafinați consumați în mod excesiv pot crește riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mulți covrigi comerciali conțin cantități semnificative de sare
Așa cum se știe deja, majoritatea tipurilor de covrigi conțin cantități considerabile de sare, pentru a oferi o aromă și o textură plăcută. Însă, acest lucru nu este în regulă, din cauza faptului că sarea poate fi un inamic al sănătății.
Covrigii sunt adesea prăjiți în ulei sau grași
Covrigii sunt, de obicei, prăjiți în ulei sau grăsimi pentru a obține o crustă exterioară crocantă și o textură la care multă lume poftește. Cu toate acestea, produsele prăjite pot fi, de asemenea, dăunătoare sănătății. Prăjirea covrigilor, și nu numai, poate duce la formarea de substanțe toxice care pot crește riscul de boli cronice, cum ar fi cancerul. Totuși, persoanele care doresc să găsească o altă alternativă pot găti
Citește și: Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate
Covrigii pot fi o gustare satisfăcătoare în cadrul unei diete echilibrate și moderate
Mai mult decât atât, covrigii pot fi o gustare satisfăcătoare în cadrul unei diete echilibrate și moderate, atâta timp cât sunt consumați cu măsură și în combinație cu alte alimente nutritive. Covrigii pot fi o sursă bună de carbohidrați și pot oferi energie rapidă. Cu toate astea, este important să se ia în considerare faptul că aceste produse de panificație sunt, de obicei, făcute din făină albă rafinată și conțin cantități semnificative de sare, grăsimi și zahăr adăugat. O dietă echilibrată ar trebui să includă numeroase alimente nutritive, precum legumele și fructele, proteinele din surse sănătoase, mai precis carnea slabă, peștele și nucile, și grăsimile sănătoase, adică uleiul de măsline și avocado.
Luați în considerare dimensiunea porției atunci când mâncați covrigi
De asemenea, o porție potrivită de covrigi este de aproximativ una sau două bucăți, în funcție de dimensiunea acestora. Cu alte cuvinte, este necesar să nu fie consumați în exces deoarece conțin cantități semnificative de sare și carbohidrați rafinați, care pot contribui la creșterea în greutate și la apariția altor probleme de sănătate destul de grave.