Cât de sănătoși sunt covrigii. Beneficiile și riscurile consumului de covrigi

Cât de sănătoși sunt covrigii. Beneficiile și riscurile consumului de covrigi
Cât de sănătoși sunt covrigii

Covrigii se numără printre cele mai consumate produse de panificație la nivel global. Află din rândurile de mai jos beneficiile și riscurile consumului de covrigi!

Covrigul este un produs de panificație extrem de popular, care are formă circulară și este presărat, de cele mai multe ori, cu semințe precum susan sau mac, cât și cu sare. De asemenea, există o varietate întreagă de covrigi deoarece sunt apreciați atât covrigii sărați, cât și covrigii dulci sau covrigi umpluți cu brânză, ciocolată sau diverse alte ingrediente.

Cât de sănătoși sunt covrigii

Este bine cunoscut faptul că aceste produse de panificație sunt bogate în carbohidrați și fibre, în funcție de ingrediente. Covrigii sunt sănătoși dacă sunt preparați din făină integrală, bogată în fibre și nu care să nu conțină mult zahăr sau sare.

Cu toate acestea, covrigii sunt bogați în sare, iar acest lucru poate duce la hipertensiune arterială și la apariția fibrozei. De asemenea, atunci când produsele sunt consumate calde, pot irita stomacul.

Conținutul mare de zahăr din covrigi favorizează și apariția diabetului pentru că organismul ajunge în timp să dezvolte o rezistență la insulină. 

Citește și: Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post. Capcanele pot fi la orice pas!

Cât de sănătoși sunt covrigii[Sursa foto: freepik]

Covrigii sunt de obicei făcuți din făină albă și au un conținut ridicat de carbohidrați rafinați

De obicei, covrigii se regăsesc în comerț preparați din făină albă rafinată și conțin cantități ridicate de carbohidrați rafinați. Astfel, procesul de rafinare a făinii face ca produsul de panificație să aibă o textură mult mai fină și pufoasă, însă reduce conținutul de nutrienți și fibre. Este bine de știut faptul că carbohidrații rafinați consumați în mod excesiv pot crește riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cât de sănătoși sunt covrigii[Sursa foto: freepik]

Mulți covrigi comerciali conțin cantități semnificative de sare

Așa cum se știe deja, majoritatea tipurilor de covrigi conțin cantități considerabile de sare, pentru a oferi o aromă și o textură plăcută. Însă, acest lucru nu este în regulă, din cauza faptului că sarea poate fi un inamic al sănătății.

Aceasta crește tensiunea arterială și poate crește riscul de boli cardiovasculare.

Cât de sănătoși sunt covrigii[Sursa foto: freepik]

Covrigii sunt adesea prăjiți în ulei sau grași

Covrigii sunt, de obicei, prăjiți în ulei sau grăsimi pentru a obține o crustă exterioară crocantă și o textură la care multă lume poftește. Cu toate acestea, produsele prăjite pot fi, de asemenea, dăunătoare sănătății. Prăjirea covrigilor, și nu numai, poate duce la formarea de substanțe toxice care pot crește riscul de boli cronice, cum ar fi cancerul. Totuși, persoanele care doresc să găsească o altă alternativă pot găti

covrigi acasă la cuptor, la aburi sau fierți.

Citește și: Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cât de sănătoși sunt covrigii[Sursa foto: freepik]

Covrigii pot fi o gustare satisfăcătoare în cadrul unei diete echilibrate și moderate

Mai mult decât atât, covrigii pot fi o gustare satisfăcătoare în cadrul unei diete echilibrate și moderate, atâta timp cât sunt consumați cu măsură și în combinație cu alte alimente nutritive. Covrigii pot fi o sursă bună de carbohidrați și pot oferi energie rapidă. Cu toate astea, este important să se ia în considerare faptul că aceste produse de panificație sunt, de obicei, făcute din făină albă rafinată și conțin cantități semnificative de sare, grăsimi și zahăr adăugat. O dietă echilibrată ar trebui să includă numeroase alimente nutritive, precum legumele și fructele, proteinele din surse sănătoase, mai precis carnea slabă, peștele și nucile, și grăsimile sănătoase, adică uleiul de măsline și avocado.

Cât de sănătoși sunt covrigii[Sursa foto: freepik]

Luați în considerare dimensiunea porției atunci când mâncați covrigi

De asemenea, o porție potrivită de covrigi este de aproximativ una sau două bucăți, în funcție de dimensiunea acestora. Cu alte cuvinte, este necesar să nu fie consumați în exces deoarece conțin cantități semnificative de sare și carbohidrați rafinați, care pot contribui la creșterea în greutate și la apariția altor probleme de sănătate destul de grave.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post. Capcanele pot fi la orice pas!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies