Covrigii se numără printre cele mai consumate produse de panificație la nivel global. Află din rândurile de mai jos beneficiile și riscurile consumului de covrigi!
Covrigul este
Cât de sănătoși sunt covrigii
Este bine cunoscut faptul că aceste produse de panificație sunt bogate în carbohidrați și fibre, în funcție de ingrediente.
Cu toate acestea, covrigii sunt bogați în sare, iar acest lucru poate duce la hipertensiune arterială și la apariția fibrozei. De asemenea, atunci când produsele sunt consumate calde, pot irita stomacul. Conținutul mare de zahăr din covrigi favorizează și apariția diabetului pentru că organismul ajunge în timp să dezvolte o rezistență la insulină.
Citește și: Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post. Capcanele pot fi la orice pas!
Covrigii sunt de obicei făcuți din făină albă și au un conținut ridicat de carbohidrați rafinați
De obicei, covrigii se regăsesc în comerț preparați din făină albă rafinată și conțin cantități ridicate de carbohidrați rafinați.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mulți covrigi comerciali conțin cantități semnificative de sare
Așa cum se știe deja, majoritatea tipurilor de covrigi conțin cantități considerabile de sare, pentru a oferi o aromă și o textură plăcută. Însă, acest lucru nu este în regulă, din cauza faptului că sarea poate fi un inamic al sănătății. Aceasta crește tensiunea arterială și poate crește riscul de boli cardiovasculare.
Covrigii sunt adesea prăjiți în ulei sau grași
Covrigii sunt, de obicei, prăjiți în ulei sau grăsimi pentru a obține o crustă exterioară crocantă și o textură la care multă lume poftește. Cu toate acestea, produsele prăjite pot fi, de asemenea, dăunătoare sănătății. Prăjirea covrigilor, și nu numai, poate duce la formarea de substanțe toxice care pot crește riscul de boli cronice, cum ar fi cancerul. Totuși, persoanele care doresc să găsească o altă alternativă pot găti covrigi acasă la cuptor, la aburi sau fierți.
Citește și: Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate
Covrigii pot fi o gustare satisfăcătoare în cadrul unei diete echilibrate și moderate
Mai mult decât atât, covrigii pot fi o gustare satisfăcătoare în cadrul unei diete echilibrate și moderate, atâta timp cât sunt consumați cu măsură și în combinație cu alte alimente nutritive. Covrigii pot fi o sursă bună de carbohidrați și pot oferi energie rapidă. Cu toate astea, este important să se ia în considerare faptul că aceste produse de panificație sunt, de obicei, făcute din făină albă rafinată și conțin cantități semnificative de sare, grăsimi și zahăr adăugat. O dietă echilibrată ar trebui să includă numeroase alimente nutritive, precum legumele și fructele, proteinele din surse sănătoase, mai precis carnea slabă, peștele și nucile, și grăsimile sănătoase, adică uleiul de măsline și avocado.
Luați în considerare dimensiunea porției atunci când mâncați covrigi
De asemenea, o porție potrivită de covrigi este de aproximativ una sau două bucăți, în funcție de dimensiunea acestora. Cu alte cuvinte, este necesar să nu fie consumați în exces deoarece conțin cantități semnificative de sare și carbohidrați rafinați, care pot contribui la creșterea în greutate și la apariția altor probleme de sănătate destul de grave.