Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine

Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine
Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine

Micii sunt un preparat pe placul multor români și nu lipsește de pe mesele lor, atunci când are loc un eveniment în familie. De cele mai multe ori el se combină cu muștar sau cu alte sosuri, în funcție de preferința fiecărei persoane. Cu toate acestea, oamenii se întreabă cât de sănătoși sau nesănătoși sunt aceștia.

Cristi Mărgărit, nutriționist, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV despre cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine. Dacă faci parte din categoria persoanelor care mănâncă destul de des aceste alimente, în rândurile de mai jos vei afla cât de sănătoase sau nesănătoase sunt.

Citește și: Ce se pune în coșul de gunoi pentru îndepărtarea mirosului neplăcut. Ingredientul este în bucătăria tuturor gospodinelor

Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine
Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine[Sursa foto: shutterstock]

Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine

Cristi Mărgărit a menționat cauza pentru care cartofii prăjiți merg bine cu orice, mai exact, în momentul în care amidonul este prăjit, se formează o aromă de-a dreptul deosebită.

„Cartofii prăjiți merg cu orice pentru că acolo se formează aromă, când prăjești acel amidon e o aromă deosebită.

În untură de porc capătă o aromă și mai puternică, dar într-adevăr, nu poți să zici că ești român până nu ai mâncat mici. Chiar am un coleg, de origine siriană, trăiește în România de 20 de ani, l-am dus la Dedulești, i-am dat mici pentru prima dată și-a sunat toată familia și le-a spus tuturor că se poate considera român”, a menționat Cristi Mărgărit.

Persoanele care mănâncă  mici ar trebui să fie foarte atente și să îi mestece bine, deoarece se digeră destul de greu.

Este important să folosiți puțină pâine, cartofi prăjiți și bere, deoarece nu este cea mai sănătoasă combinație.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Sunt diverse mixuri de carne, se vorbește aici și despre o supă groasă, care conține mult colagen care să îi lege, se fierb picioarele de porc, un pic de bicarbonat să îi facă pufoși.

Apropo de sportivi, bicarbonatul este foarte bun, deci nu e o problemă cu el, foarte mulți oameni s-au speriat, dar este absolut în regulă când nu este folosit în exces. El îi face pufoși și are un potențial alcalinizant și cu asta trecem către digestia micilor, pentru că într-adevăr sunt ușor de mâncat, dar dacă nu îi mesteci bine și mai au și usturoi, multă grăsime și zgârciuri se digeră destul de greu, iar atunci trebuie să fim foarte atenți la calitatea lor, când îi cumpărăm, să fie proaspeți, să ne uităm pe lista de ingrediente.
Apoi, bineînțeles, cât mai puțin din altceva, cât mai puțină pâine, cât mai puțini cartofi prăjiți, cât mai puțină bere.”,
a mai spus nutriționistul.

Micul se recomandă cât mai crud, deoarece arsura reprezintă un risc pentru corpul uman, un risc de cancer sau de boli cardiovasculare.

Specialistul a mai menționat faptul că și fumul de la grătar, care intră prin piele, crește riscul de cancer din piele, chiar dacă sună ieșit din comun, persoana care face grătarul trebuie să aibă destul de multă grijă.

„Micul este recomandat cât mai crud. Arsura reprezintă un risc pentru corpul nostru, un risc de cancer, un risc de boli cardiovasculare, chiar și fumul de la grătar, care intră prin piele, crește riscul de cancer de piele, chiar dacă sună bizar, trebuie să avem grijă să nu fie ars”, a mai declarat specialistul.

Ce a spus specialistul despre muștar

Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine
Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cristi Mărgărit a menționat faptul că muștarul pleacă de la plantă înrudită cu varza și că se mănâncă și frunzele de muștar, iar semințele sunt de-a dreptul miraculoase. Dacă muștarul va fi combinat cu micii, acesta va anula toate efectele negative ale arsurii și ale fumului.

„Muștarul pleacă de la o plantă înrudită cu varza, se mănâncă și frunzele de muștar, iar semințele sunt absolut miraculoase. Deci muștarul la această combinație anulează efectele negative ale arsurii, ale fumului, ale excesului de carne, are efect antioxidant, protejează vasele de sânge”, a mai adăugat Cristi Mărgărit.

Este foarte important să aveți grijă la ceea ce consumați și să nu o faceți în exces. Micii nu sunt nesănătoși dacă sunt consumați așa cum trebuie.

Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine
Cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce este humusul. "Este un produs sățios și hrănitor, bogat și în proteine vegetale și în carbohidrați"



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce este humusul. "Este un produs sățios și hrănitor, bogat și în proteine vegetale și în carbohidrați"

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies