Cât de utile pot fi cojile de la morcov! Un truc util, pe care orice gospodină ar trebui să îl știe

Cât de utile pot fi cojile de la morcov! Un truc util, pe care orice gospodină ar trebui să îl știe

Iată cum poți să pregătești chipsuri delicioase din morcovi, o alternativă sănătoasă la chipsurile de cartofi.

Morcovii pot fi folosiți în numeroase preparate, de la tocănițe, la ciorbe, la supe creme sau piureuri. Această legumă este extrem de versatilă și reușește de fiecare dată să adauge un gust inedit mâncărurilor noastre, mai ales în cele pe care le gătim de zi cu zi. De asemenea, morcovii fierți pot fi adăugați cu ușurință în mic dejunurile noastre, iar porția de energie poate fi obținută extrem de ușor, în funcție de combinațiile pe care le facem.

Cum să pregătiți chipsuri de morcovi din cojile de legume care urmează să fie aruncate

Citește și: Preparate rapide, sănătoase și gustoase! 6 rețete pe care să le gătești la air fryer

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: La ce se folosește sosul de soia: Utilizări, beneficii și rețete delicioase

Dacă îți dorești să ai un stil de viață cât mai sănătos și iubești combinația de legume în diferite forme, dar mai ales, îți place să încerci ceva nou și foarte ușor de realizat, următoarea rețetă cu siguranță te va scăpa de timpul petrecut în bucătărie și poate fi o alternativă delicioasă de gustare sau garnitură pentru carnea ta. Morcovul este garnitura perfectă pentru toate tipurile de carne pe care alegi să le pregătești, așa că ar trebui să valorifici fiecare parte din această legumă. Dacă îți dorești să înlocuiești chipsurile de cartofi, o poți face cu cele din morcovi, iar dacă până acum aruncai cojile, acum te poți bucura de tot morcovul, fără să mai pierzi nimic din el.

Îți poți folosi în mod normal leguma la preparatul pe care vrei să-l pregătești, iar coaja de la morcov, spălată bine, poate fi asezonată cu condimentele preferate și ulei de măsline, iar fâșiile urmează să fie adăugate la cuptor în tavă, pentru 15 minute. Nu uita să adaugi sare și piper, iar în scurt timp gustarea este gata. Pentru ca chipsurile să nu se lipească, adaugă o foaie de copt în tavă. Astfel, veți obține chipsuri crocante, de care vă puteți bucura peste tot, nu doar acasă, fiind o gustare care poate fi luată foarte ușor într-o caserolă. Asezonată cu condimentele preferate și verdețurile care îți fac cu ochiul, această alternativă sănătoasă îți va aduce energie în zilele tale aglomerate sau pot reprezenta gustarea preferată de după antrenamentul la sală.  

Chipsuri din coji de morcovi [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

5 sfaturi pentru a găti pastele ca un italian

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp după ce fiii afaceristului au confirmat că acesta a fost condus pe ultimul drum: "Mi-ar plăcea ca Honorius să iasă public și să spună, chiar sunt pusă într-o sit

VIDEO Vlad Gherman, imagini rare cu soacra: "Măi, dar la tine merge zicala: Soacra,cea mai bună prietenă!". Oana Moșneagu seamănă izbitor de bine cu mama ei

Ne așteaptă un fenomen astronomic impresionant! Ce se întâmplă în luna noiembrie?

Adriana Bahmuțeanu iși face dreptate în instanță. A urgentat procedura pentru a-și lua mai rapid băieții din casa fostului soț, Silviu Prigoană

Cine e, de fapt, polițistul spânzurat în Valea Nucarilor: Era îmbrăcat în haine civile, nu în uniformă