Rosiile cu branza reprezinta pentru multi dintre noi un adevarat deliciu culinar. Nutritionistul Mihaela Bilic crede insa ca acest rasfat al simturilor ‘’ne ajuta’’ sa ne imbogatim cu cateva kilograme.
“E vremea rosiilor cu branza. Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza...fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam. Problema e ca nu painea ingrasa sau nu la fel de tare precum branza. si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata”, scrie nutritionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.
Desi contine la fel de multe proteine ca si carnea si pestele, in branzeturi avem de trei ori mai multa grasime. “in plus, o felie de branza de 100g o mananci intr-o clipa, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, portia corecta de branza e de 70g, adica acele pachete ridicol de mici de la supermarket contin trei portii! Unde sunt vremurile in care cumparai branza cu calupul? Acum asist la o adevarata conspiratie a producatorilor, parca si-au propus cu totii sa ne invete ce inseamna portia corecta! O felie mare cat palma si groasa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro