Știți cât orez trebuie să puneți în compoziția de sarmale? Iată care este cantitatea ideală, pentru cele mai gustoase sarmale.
Orezul este unul dintre ingredientele de bază ale sarmalelor, pe lângă carne și condimente. Dacă vreți să preparați sarmalele perfecte, trebuie să nu exagerați însă cu orezul.
Cât orez se pune în sarmale
Citeste si: DESCOPERĂ: De ce ies sarmalele tari. Care este secretul celor mai gustoase sarmale
Citeste si: DESCOPERĂ: Ce se pune în pachet la pomană
Un aspect important este cantitatea de orez pe care o puneți în compoziția de sarmale. Ca o regulă, țineți cont de faptul că orezul trebuie să reprezinte 10% din cantitatea de carne pe care o folosiți.
Mai exact, la un kilogram de carne tocată, puneți 100 de grame de orez. Simplu, nu-i așa? Nu exagerați niciodată cu orezul în sarmale, pentru că preparatul final va fi prea tare.
Aveți grijă să căliți puțin orezul, înainte de a-l pune în compoziție. Faceți acest lucru împreună cu ceapa. Sarmalele vor avea un gust mult mai bun.
Trucuri pentru cele mai bune sarmale
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp fierb ardeii umpluți
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe un porumb. Care este procedura corectă
Pe lângă cantitatea de orez, trebuie să fiți atente și la alte aspecte, atunci când faceți sarmale. De exemplu, nu puneți ouă în compoziție, pentru că sarmalele vor fi tari.
De asemenea, aveți grijă cu varza murată. Aceasta nu trebuie să fie foarte sărată sau foarte acră, pentru că va strica gustul sarmalelor.
Dacă totuși este sărată, lăsați varza într-un lighean cu apă rece, ca să scăpați de excesul de sare. Nu folosiți pentru sarmale carne foarte slabă. Este ideal ca aceasta să aibă și puțină grăsime, pentru că în acest fel, sarmalele vor deveni mai fragede.
Folosiți condimente după gustul dumneavoastră. Nu puneți nici prea multe, dar nici prea puține. Cele mai bune condimente pentru sarmale sunt, bineînțeles, sarea, piperul, cimbrul uscat și boiaua dulce. De asemenea, puteți adăuga mărar și pătrunjel verde, tocate cât mai mărunt.
Sfaturi pentru cele mai bune sarmale
Citeste si: Care sunt diferențele între risotto și orezul obișnuit
Unele persoane folosesc și bulion sau suc de roșii. Daca vă place gustul de roșii în sarmale, puneți cu încredere.
Înainte să așezați sarmalele în oală, puneți un strat de varză acră tocată, câteva crengi de cimbru uscat și ceapă tocată.
Nu îngrămădiți sarmalele în oală, pentru că ele își vor mări volumul după ce se fierb. Puneți și deasupra sarmalelor un alt strat de varză tocată și crenguțe de cimbru. Puteți adăuga și foi de dafin. Lichidul în care fierb sarmalele trebuie să fie alcătuit din apă și zeamă de varză.
Sarmalele se fierb într-o oală acoperită, iar focul trebuie să fie mic. Pentru a ieși mult mai gustoase, preparați-le la cuptor. În acest caz însă, va dura mai mult de 3 ore până vor fi gata.
Sarmalele se servesc fierbinți, cu mămăliguță, cu smântână și cu ardei iute.