Cât oxidant se pune la un tub de vopsea de 50 ml

cu ce se poate inlocui oxidantul
Cum se foloseste oxidantul

De ce sfaturi trebuie să ții cont când te vopsești acasă. Iată mai jos cât oxidant se pune la un tub de vopsea de 50 ml.

Atunci când alegi să îți vopsești părul acasă, trebuie să ții cont de câteva reguli extrem de importante, pentru a nu te trezi cu părul deteriorat sau într-o altă nuanță decât ți-ai fi dorit. Iată cât oxidant se pune la un tub de vopsea de 50 de ml și de ce trebuie să ții cont când te vopsești.

Fie că te vopsești brunetă, șatenă ori roșcată, cei mai mulți stiliști recomandă vizita la salon, cel puțin până când ajungi la culoarea dorită.

Având experiență în domeniu, stiliștii reușesc mult mai ușor să găsească nuanța potrivită pentru tine, iar produsele profesionale ajută la protejarea firului de păr.

„Am spus-o de multe ori și o repet. Dacă ții la imaginea ta, nu te încăpățâna să faci experimente și să te vopsești acasă. În prea puține cazuri rezultatul este cel dorit. De aceea, lasă-te pe mâna specialistului care știe să jongleze cu proporțiile și știe ce îi trebuie mai exact părului tau pentru a obține acea nuanță dorită.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp trebuie lăsată vopseaua pe păr

Cât oxidant se pune la un tub de vopsea de 50 ml
Cum alegi corect oxidantul pentru par[Sursa foto: PixaBay]


Sunt reguli pe care le predau și la Academia de Coafură celor care vor să devină profesioniști. Enumăr doar cinci din principiile de bază pentru un vopsit reușit”, a dezvăluit cunoscutul stilist Cristi Pascu despre schimbarea nuanței de păr.

Cele cinci reguli enumerate de acesta sunt:

1.

Analiza părului(istoricul). Trebuie ca stilistul să știe exact de câte ori s-a mai vopsit clienta în ultimele luni. În cazul în care te vopsești acasă, nu trebuie să te vopsești prea des.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

2. Se poate vopsi din deschis în închis. Invers nu. Specialistul recomandă o vizită la salon în cazul în care vrei să te vopsești blondă.

Existul riscul de a ieși o culoare neuniformă.

Citeste si: Ce trebuie să faci când ai vârfurile despicate. Nu le tăia! 

3. Atenția la vopsitul părului alb. În cazul în care părul conține mai mult de 30% fire de păr alb, obligatoriu în combinația vopselei trebuie să existe și o bază naturală.

În caz contrar, în cazul în care de adaugă roșu direct la rădăcină, pe părul alb, va ieși un roșu extrem de aprins. Însă, dacă este adăudat și șaten mediu, atunci culoarea roșie va ieși perfect.

Cât oxidant se pune la un tub de vopsea de 50 de ml

4. Alegerea oxidantului. Oxidantul este foarte important. Cu cât se vrea închiderea nunaței, cu atât se folosește un oxidant între 1.5

și 6%, niciodată mai puternic, deoarece culoarea iese mai deschisă decât ceea ce dorești tu. În cazul în care dorești să deschizi o culoare, atunci folosești un oxidant între 6 și 12%. Cu cât se dorește o culoare mai deschisă, cu atât oxidantul trebuie să fie mai puternic. De la șaten la blond se folosește un oxidant cu concentrație 12%. Pentru un șaten deschis, de folosește un oxidant de 6%.

cu ce se poate inlocui oxidantul
Cum se foloseste oxidantul[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

5. Baza. Trebuie ținut cont de baza pe care se aplică vopseaua. Hairtylistul știe exact ce proporții să aleagă, cum să așeze culoarea pe păr, dar și cât timp să o lase să acționeze pentru a ieși nuanța perfectă.

Cantitatea de oxidant se descoperă și pe ambalajul vopselei, deoarece există mai multe tipuri de vopsea, așa că trebuie să se realizeze concentrații diferite.

La unele tipuri de vopsea, trebuie respectată proporția de 1:1.5. Adică, la un tub de 50 de ml, se adaugă 75 de ml de oxidant, în concentrația dorită, în funcție de nuanță.

Pentru acoperirea firelor albe, se adaugă un oxidant de 20 vol.(6%) și o combinație cu o nuanță de bază.

În cazul în care decizi să te vopsești acasă, cere ajutorul unei prietene care se pricepe, pentru a nu rămâne cu zone neacoperite de vopsea.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

DESCOPERĂ: De ce să alegi vopseaua de păr fără amoniac. Ce beneficii are și de ce să o folosești

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

DESCOPERĂ: Cum să-ți îngrijești părul după expunerea la soare din timpul sezonului estival 

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies