Cât pepene poți mânca într-o zi. Ghidul pentru consumul zilnic de pepene!

Cât pepene poți mânca într-o zi. Ghidul pentru consumul zilnic de pepene!
Cât pepene poți mânca într-o zi. Ghidul pentru consumul zilnic de pepene!

Pepenele este unul dintre fructele care se consumă cel mai mult în această perioadă. Însă știați cât pepene puteți mânca într-o zi?

Aflați din rândurile următoare, care este porția de pepene care se recomandă pentru consum, dar și care pot fi diferențele apărute între pepenele roșu și cel galben. În plus, descoperiți și dacă persoanele care suferă de diabet pot consuma sau nu pepene, dar și ce se poate întâmpla dacă exagerăm cu consumul acestui aliment, iar dacă dieta cu pepene este benefică sau nu. 

 

Care este porția de pepene, recomandată pentru consum 

În ciuda faptului că în acest anotimp obișnuim să consumăm foarte mult pepene, se pare că există o anumită porție de pepene care se recomandă să fie consumată, nici mai mult nici mai puțin de atât. 

“Uite o porție, o porție de pepene roșu, o porție de pepene galben avem aici, un 200 de grame, 250 de grame ar fi maxim o porție de pepene”, a

explicat Dr. Anca Hancu, medicina generala, doctor in nutriție. 

Cât pepene poți mânca într-o zi[Sursa foto: freepik]

 

Care sunt diferențele între pepenele roșu și cel galben 

Atunci când vine vorba despre anumite diferențe substanțiale între ceea ce privește pepenele roșu și cel galben, se pare că ține de calorii și de zaharuri, diferența nefiind totuși una foarte mare. 

“Diferențele de calorii și de zaharuri între cele 2 sunt minore, unul are de 30 de calorii, celalalt 34 de calorii, diferența este foarte mică, 8 grame de zaharuri pe suta de grame.

Ideea este că aceste tipuri, deci ambele tipuri de pepene, cresc rapid glicemia si de aceea va trebui să fim prevăzători și să consumăm cu moderație, adică o porție. Poate fi consumat chiar și de persoanele cu diabet dar în cantități mici mai mult de poftă, fără a exagera. Așa după cum mai știm sunt persoane care pot mânca 4-5 felii din acelea de pepene fără nicio problemă sau 1/2 de pepene o dată tocmai sigur să se hidrateze, le place, e dulce, e gustos, putem sa îl mâncăm, dar ca la orice in viata, moderația este echilibrul”, a
adăugat specialistul. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

dieta cu pepene rosu
Cât pepene poți mânca într-o zi[Sursa foto: freepik]

 

Pot consuma sau nu pepene, persoanele care suferă de diabet 

În ceea ce privește persoanele care suferă de diabet, se pare că acestea pot consuma pepene, însă nu atât de des ca restul persoanelor din jurul lor, ci într-o cantitate mult mai mică, de asemenea fiind recomandat să fie combinat într-o salată, sau chiar cu un iaurt. 

“Poate mânca, dar este un alt fel de zahăr, este un zahăr care se amestecă cu acele fibre, cu apă, nu e ca și cum ar lua 3 linguri de zahăr, cam 3 linguri de zahăr ar fi într-o porție de pepene și atunci ocazional poate să mănânce o cantitate mică, de preferat să-l combine într-o salată sau sa-l combine cu iaurt, astfel ce facem? Scădem acea reacție insulinică prin care crește brusc glicemia”, a

precizat aceasta. 

beneficii pepene galben
Cât pepene poți mânca într-o zi[Sursa foto: freepik]

 

Ce se poate întâmpla dacă se consumă prea mult pepene 

În cazul în care am consumat prea mult pepene, se pare că există și o anumită consecință a acestui aspect, dat fiind faptul că pepenele are efect digestiv, nu tocmai benefic. 

“Pentru ca mănâncă prea mult. Pepenele are acest efect digestiv având fibre ajută digestia, dar consumat în exces produce tulburări, este prea multă apă și este și un efect osmotic este mult zahăr cu apă și poate declanșa tulburări digestive accelerând

tranzitul.”, a menționat specialistul. 

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

pepene verde sau rosu
Cât pepene poți mânca într-o zi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cel mai vândut parfum din lume. Topul parfumurilor de legendă pentru femei!

 

Este benefică sau nu, dieta cu pepene 

Bineînțeles că există nenumărate persoane care au apelat la dieta cu pepene, consumând pepene pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să slăbească, însă specialistul consideră faptul că aceste tipuri de diete, în care se consumă un singur aliment pe o perioadă mai lungă de timp, nu sunt deloc benefice. 

“Aceste idei sunt complet greșite și de fapt aceste diete se bazează pe faptul că mănânci un singur aliment, ca orice aliment și înghețată dacă ți s-ar spune să mănânci în continuu o lună, după acea lună nu mai poți să vezi alimentul respectiv și probabil aceste modele se bazează pe faptul că apare repulsia față de aliment, sunt complet greșite, complet in acceptată de orice societate de nutriție corectă și de orice nutriționist care are niște studii la bază și repet, includem pepenele într-un stil de viață echilibrat, ca o gustare, ca un desert, dar nu facem greșeli de acest gen. De ce? Ce se întâmplă dacă ținem acest gen de diete? O să-mi spuneți, da am scăzut în greutate, sigur, facem deficit caloric, are puține calorii, m-am hidratat, am scăzut în greutate, dar ce se întâmplă pe termen lung? Am învățat să mănânc corect? Nu. după ce termin acea lună ce voi face? Voi mânca din nou, ce am fost învățat și ce m-a îngrășat pe mine înainte, voi mânca și ce se va întâmpla? Ma voi îngrășa din nou și atunci ne mirăm că apare acest efect yoyo. Ne mirăm după aceea sigur creștem în greutate și avem și alte tulburări digestive. deci să profităm de beneficiile din pepepe, pe lângă faptul că ne hidratează, este plin de nutrienți, are vitamina c, vitamina a, are magneziu, are potasiu, este bun pentru inimă, are și efect antioxidant, efect de curățire, previne cancerul, ajută la sinteza de oxidnitric, are citrulina pepenele roșu și citrulina se transformă în arginină, sunt aminoacizi care ajută la refacerea forței musculare.”, a încheiat specialistul. 

pepene rosu beneficii
Cât pepene poți mânca într-o zi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Meniul copilului în vacanță. Sfaturi pentru a menține echilibrul și diversitatea alimentației



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Alimente de evitat în post. Cum să ții post fără a te îngrășa!

IMAGINE RARĂ cu fiul Vicăi Blochina și al lui Victor Pițurcă! Edan s-a transformat într-un tânăr chipeș!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies