Cât pepene roșu poți mânca astfel încât să nu te îngrași. Recomandări de la nutriționiști

Consum pepene roșu vara

Consum pepene roșu vara

Iată câte felii de pepene roșu poți mânca în așa fel încât să nu ai probleme cu greutatea. Desertul verii ar putea să îți dea silueta peste cap.

Pepenele roșu, vedeta verii, care a umplut deja supermarketurile și piețele, se află în coșurile sau în plasele multor cumpărători, mai ales cei care preferă acest desert și li se pare că este un fruct  inofensiv. Cu toate acestea, chiar dacă ai auzit adesea că fructele și legumele nu au cum să îți facă rău, ei bine, în sezonul estival, s-ar putea ca anumite felii în plus să îți dea câteva probleme cu greutatea.

Chiar dacă este răcoros și conține apă cât să ne facă să omitem câteva pahare de lichid, acesta ar putea să aducă surprize siluetei tale și să te trezești că ai luat în greutate, chiar dacă alimentația ta este una corectă și sănătoasă.

Ce conține pepenele roșu

Citește și: 10 beneficii ale consumului de pepene verde în timpul sarcinii

Câte felii de pepene roșu poți mânca pe zi?
Câte felii de pepene roșu poți mânca pe zi?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Fructe și legume care îngrașă. La ce trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cu siguranță există persoane cărora kilogramele în plus nu li se pare o problemă, însă cea de-a doua categorie de persoane este de fiecare dată atentă la toate cantitățile de mâncare pe care le consumă și respectă categoric evitarea anumitor alimente care ar putea să le dea bătăi de cap.

Pepenele, desertul iubit de toată lumea în sezonul cald, are un conținut scăzut de calorii, astfel că 100 grame de produs furnizează aproximativ 34 calorii, dar în același timp este foarte sățios și bogat în fibre. Aproximativ 90% din cantitatea lui este apă, iar atunci când vă doriți să aveți control asupra caloriilor alimentare, trebuie să știți că acestea există chiar și într-o felie de pepene.
Acest fruct este foarte bogat în vitamina A, în licopen și este o sursă foarte bună și de potasiu. De asemenea, este bogat în numeroși antioxidanți, dar chiar și așa, ar trebui să știm să ne oprim în momentul în care îl mâncăm.

Pepenele roșu îngrașă?

Consum pepene roșu vara
Consum pepene roșu vara[Sursa foto: freepik]

Cu siguranță de multe ori v-ați întrebat dacă pepenele roșu îngrașă, iar părerile au fost împărțite, așa cum sunt, de altfel, și în cazul altor fructe și legume preferate, de care auzim că nu trebuie să le mâncăm în exces.

Prietenul verii reprezintă o adevărată atracție, uneori o ispită, astfel că mai devreme sau mai târziu, cu toții cădem în plasă și încercăm să ne bucurăm de savoarea lui. Dacă este posibil ca pepenele roșu să îngrașe? Răspunsul este NU, deoarece 100 de grame conține undeva la 30 calorii, iar un pepene roșu de dimensiuni medii care cântărește 3 kg, ar ajunge undeva la 900 calorii. O comparație cu alte alimente, acolo unde cantitățile sunt mult mai mici, iar caloriile sunt de câteva ori mai mari, putem spune că pepenele roșu poate fi consumat decent de către
toți pofticioșii, fără să se gândească prea mult la kilogramele în plus. Cu toate acestea, cu siguranță devine o problemă în momentul în care nu ne mai putem opri din mâncat, deoarece, prin consistența să apoasă, te face să-l consumi cât mai des și să pierzi numărul porților mâncate pe zi. Dacă ești persoana care urmărește cu atenție toate kilogramele tale și te urci periodic pe cântar, ai putea vedea că la finalul verii cifra se rotunjește puțin, asta în caz că te întrebi de unde au apărut peste noapte.
În schimb, consumul acestuia cu moderație pe parcursul verii, ca oricare alt aliment, nu va duce la probleme semnificative cu greutatea ta.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi pentru majoritatea regiunilor și temperaturi în scădere: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024 în țară- kanald.ro

Citește și: Consultă online subiectele și baremul la Matematică și Istorie BAC 2024- stirilekanald.ro

Cât pepene roșu poți mânca

Consum pepene roșu vara
Consum pepene roșu vara[Sursa foto: freepik]

Pe lângă faptul că îl serviți ca atare, în felii sau cubulețe, foarte multe persoane încearcă să se bucure de gustul pepenelui   în diferite smoothiuri, limonade, sucuri în combinație cu alte fructe și lista poate continua. Cu toate acestea, dacă te întrebi câte felie de pepene roșu ar trebui să mănânci pe zi pentru a nu ajunge la kilograme în plus nedorite, este suficient să le rezumăm la două felii, iar beneficiile vor fi și mai mari, deoarece este un bun fruct care te ajută la hidratare în zilele călduroase, dar este și sățios, tocmai că te-ar putea ajuta în lupta cu kilogramele, atunci când te oprește din a consuma mai multe alimente sau chiar atunci când sari peste o masă. Trebuie să știi că de preferat este să îl consumi pe timpul zilei, deoarece chiar și două felii consumate seara ar putea să îți dea digestia peste cap.

Câte felii de pepene roșu poți mânca pe zi?
Câte felii de pepene roșu poți mânca pe zi?[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

10 fructe pentru o piele strălucitoare și sănătoasă

A arătat TOT! Loredana Groza, în cea mai SCURTĂ fustă purtată vreodată. A încins imaginația fanilor: ”Diva României”

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies