Carnea de vită este mai pretențioasă, spre deosebire de alte tipuri de carne. Noi vă învățăm cum să o fierbeți corect, ca să nu dați greș.
Carnea de vită are foarte multe beneficii pentru organismul uman, dar poate deveni și periculoasă, mai ales dacă nu este gătită corect. Iată cât timp trebuie fiartă, ca să-și păstreze toate valorile nutritive.
Cum se fierbe carnea de vită
Nu toată lumea consumă carne de vită, fie din cauza aspectului, fie din cauza mirosului mai pătrunzător. Cei care preferă însă acest tip de carne trebuie să învețe și să-l prepare așa cum trebuie.
În primul rând, țineți cont de partea de carne pe care o preparați, pentru că nu toate au același timp de fierbere și de gătire.
De exemplu, dacă vreți să mâncați file, acesta trebuie preparat mai în sânge. În schimb, mușchiul de vită se gătește cel mai greu. Acesta are nevoie și de o oră, pentru a fi perfect.
Fiți foarte atenți atunci când gătiți carne de vită! Dacă nu este preparată corespunzător, aceasta vă poate îmbolnăvi. Conține anumite bacterii, care sunt eliminate doar în momentul în care carnea este gătită așa cum trebuie. În
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
După ce spălați foarte bine carnea, o puneți la fiert în apă cu sare.
Cel mai bine ar fi să folosiți o oală sub presiune, pentru ca bucățile de carne să fiarbă mai repede și să nu se întărească.
Nu înțepați carnea cu furculița, pentru că își va pierde sucurile naturale. Carnea de vită ar trebui să fie fiartă în aproximativ 40 de minute, dar dacă vita a fost mai bătrână, procesul poate dura chiar și mai mult de o oră.
Beneficiile aduse de carnea de vită
Carnea de vită este bogată în proteine, vitamine și în substanțe nutritive. Are toți cei 9 aminoacizi esențiali pentru o bună dezvoltare a corpului.
În plus, are și creatină, care vă ajută să vă dezvoltați masa musculară și care asigură energie mușchilor.
100 de grame de carne de vită conține:
- 217 Calorii
- 61% Apă
- 26,1 g Proteine
- 11,8 g Grăsime
Vita conține fier, zinc, magneziu și potasiu, dar și alanină, un aminoacid care crează zaharuri din proteinele provenite din alimente. În plus, acest tip de carne este foarte sărac în grăsimi, deci este perfect pentru o dietă sănătoasă. Carnea slabă are aproximativ 5-10% grăsime, compusă mai ales din grăsimi saturate și monosaturate.
De asemenea, carnea de vită este plină de vitaminele B3, B6 și B12, esențiale pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru producerea celulelor roșii.
Vitamina B3 vă ajută să preveniți apariția bolilor de inimă.