Cât timp poate sta carnea de pui în frigider. La ce trebuie să fie atente gospodinele

Cât timp poate sta carnea de pui în frigider. La ce trebuie să fie atente gospodinele
Cât timp poate sta carnea de pui în frigider. La ce trebuie să fie atente gospodinele

În scopul de a asigura o calitate optimă și pentru a preveni riscurile pentru sănătate, este important să depozităm corect carnea de pui, la fel ca orice alt aliment.

Un aspect cheie pe care multe gospodine nu îl cunosc este durata de depozitare a cărnii de pui la frigider.

Citește și: Trucul util pentru îndepărtarea petelor de pe pereți! Ce ingredient trebuie să pună femeile în vopseaua lavabilă

Cât timp este bine să ții carnea de pui la frigider

Carnea de pui este una dintre alegerile preferate ale românilor datorită diverselor moduri de preparare.

Este un aliment foarte gustos și poate fi pregătit atât la grătar, cât și la cuptor, în funcție de preferințele fiecăruia. Pe lângă faptul că este delicioasă, carnea de pui este și o opțiune sănătoasă și hrănitoare.

Pentru a beneficia de proprietățile nutritive ale cărnii de pui, este important să o depozitezi corect în frigider. Iată cât timp poate fi ținută acolo fără a se deteriora!

Potrivit experților de la Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii, carnea de pui crudă poate fi menținută în frigider timp de 1-2 zile, în timp ce carnea gătită poate rezista timp de aproximativ 3-4 zile.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Acest lucru este important deoarece păstrarea corectă a cărnii de pui în frigider poate preveni contaminarea bacteriană a acesteia, deoarece studiile au arătat că microorganismele se dezvoltă mai rapid la temperaturi peste 4 grade Celsius.

Cât timp poate sta carnea de pui în frigider.
Cât timp poate sta carnea de pui în frigider.[Sursa foto: freepik]

Cum să păstrezi puiul proaspăt în frigider mai mult timp

Potrivit specialiștilor, depozitarea necorespunzătoare a puiului crud în frigider poate duce la contaminare, motiv pentru care este important să fie depozitat întotdeauna în ambalajul original, pe raftul de jos al frigiderului. De asemenea, ambalajul trebuie să fie complet sigilat pentru a preveni orice contaminare.

În plus, este important să verifici temperatura frigiderului în mod regulat, deoarece termometrul din interiorul aparatului nu este întotdeauna exact.

Specialiștii recomandă folosirea unui termometru special pentru lichide pentru a măsura temperatura. O metodă de a verifica temperatura este să pui un pahar cu apă în frigider și să îl lași acolo timp de 24 de ore.

Apoi, înfige termometrul în paharul cu apă și verifică temperatura. Conform specialiștilor, aceasta ar trebui să nu depășească 4 grade Celsius. Dacă temperatura este mai ridicată, este un semn de avertizare că există o problemă.

În plus, experții afirmă că bacteriile se pot multiplica mai rapid la o temperatură cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius.

Pentru a marine puiul crud în siguranță, utilizează un vas sigur pentru alimente, care poate fi acoperit complet. Evită să folosești vase din metal și așază carnea într-un singur strat. Depozitează recipientul în frigider conform instrucțiunilor rețetei tale.

Cât timp poate sta carnea de pui în frigider.
Cât timp poate sta carnea de pui în frigider.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce să pui în frigider să nu mai miroase. 7 trucuri geniale pentru a elimina mirosul din frigider!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile. Nu vor mai avea nevoie de șampon

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies