În scopul de a asigura o calitate optimă și pentru a preveni riscurile pentru sănătate, este important să depozităm corect carnea de pui, la fel ca orice alt aliment.
Un aspect cheie pe care multe gospodine nu îl cunosc este durata de depozitare a cărnii de pui la frigider.
Cât timp este bine să ții carnea de pui la frigider
Carnea de pui este una dintre alegerile preferate ale românilor datorită diverselor moduri de preparare. Este un aliment foarte gustos și poate fi pregătit atât la grătar, cât și la cuptor, în funcție de preferințele fiecăruia. Pe lângă faptul că este delicioasă, carnea de pui este și o opțiune sănătoasă și hrănitoare.
Pentru a beneficia de proprietățile nutritive ale cărnii de pui, este important să o depozitezi corect în frigider. Iată cât timp poate fi ținută acolo fără a se deteriora!
Potrivit experților de la Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii, carnea de pui crudă poate fi menținută în frigider timp de 1-2 zile, în timp ce carnea gătită poate rezista timp de aproximativ 3-4 zile.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Acest lucru este important deoarece păstrarea corectă a cărnii de pui în frigider poate preveni contaminarea bacteriană a acesteia, deoarece studiile au arătat că microorganismele se dezvoltă mai rapid la temperaturi peste 4 grade Celsius.
Cum să păstrezi puiul proaspăt în frigider mai mult timp
Potrivit specialiștilor, depozitarea necorespunzătoare a puiului crud în frigider poate duce la contaminare, motiv pentru care este important să fie depozitat întotdeauna în ambalajul original, pe raftul de jos al frigiderului. De asemenea, ambalajul trebuie să fie complet sigilat pentru a preveni orice contaminare.
În plus, este important să verifici temperatura frigiderului în mod regulat, deoarece termometrul din interiorul aparatului nu este întotdeauna exact. Specialiștii recomandă folosirea unui termometru special pentru lichide pentru a măsura temperatura. O metodă de a verifica temperatura este să pui un pahar cu apă în frigider și să îl lași acolo timp de 24 de ore.
Apoi, înfige termometrul în paharul cu apă și verifică temperatura. Conform specialiștilor, aceasta ar trebui să nu depășească 4 grade Celsius. Dacă temperatura este mai ridicată, este un semn de avertizare că există o problemă. În plus, experții afirmă că bacteriile se pot multiplica mai rapid la o temperatură cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius.
Pentru a marine puiul crud în siguranță, utilizează un vas sigur pentru alimente, care poate fi acoperit complet. Evită să folosești vase din metal și așază carnea într-un singur strat. Depozitează recipientul în frigider conform instrucțiunilor rețetei tale.
Citește și: Ce să pui în frigider să nu mai miroase. 7 trucuri geniale pentru a elimina mirosul din frigider!