Multe persoane au tendinta sa tot amane aruncarea alimentelor, mai ales cand vine vorba de cele gatite in casa, pentru care au depus efort, pentru ca nu vor sa iroseasca timpul si banii investiti in respectivul fel de mancare.
Pentru a va asigura ca nu uitati de cate zile sta mancarea in frigider, ar fi indicat sa notati cu un marker data prepararii.
Ca o regula generala, nu este indicat sa pastram resturile de mancare in frigider mai mult de trei, patru zile, indiferent daca este vorba despre preparate cu carne sau vegetale, atunci cand este tinuta in conditii optime, adica in recipiente inchise pe cat posibil etans, iar temperatura trebuie sa fie de +4 grade Celsius sau mai scazuta.
Primul pas pentru a va asigura ca mancarea va rezista maximum de timp este sa nu o lasati afara mai mult de doua ore dupa ce ati terminat de gatit. Bineinteles, unele feluri se altereaza mai repede decat altele. Maioneza de casa, de exemplu, dar si mancarurile pe baza de maioneza, nu pot fi pastrate mai mult de 24 de ore, daca am fi extrem de corecti. Timpul se poate extinde la inghetata cu ou pana la cel mult 48 de ore.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Grija mare trebuie sa avem mai ales la mancarea pentru bebelusi, care ar trebui consumata in ziua in care a fost preparata. Chiar daca mirosul si gustul piureurilor pentru copii indica faptul ca ar putea fi consumate, dupa 24 de ore ar fi bine sa pregatiti o portie proaspata.
Atunci cand ati gatit mai multe feluri de mancare si stiti ca nu veti reusi sa le consumati in timp util, cel mai potrivit ar fi sa le congelati. Mancarea gatita poate fi pastrata mai mult timp in congelator decat in frigider, asa ca portionati preparatele ca sa le puteti consuma treptat, pentru ca o data decongelate acestea nu trebuie recongelate.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.r o