Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci!

Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci!
Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci!

Află din rândurile următoare cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Descoperă modul corect de preparare al acestui tip de ciuperci.

Ciupercile sunt unele dintre cele mai gustoase alimente, care pe lângă gustul lor inconfundabil, ne oferă numeroase beneficii organismului. Acestea au o cantitate semnificativă de proteine, enizme bune pentru sistemul digestiv, fibre și antioxidanți, stimulând metabolismul.

De aceea, pot fă introduse cu ușurință atât în cadrul micului dejun, cât și la prânz sau cină, reprezentând o masă gutoasă și foarte sănătoasă.

Există diferite tipurile de ciuperci, care se deosebesc atât prin gustul lor, cât și prin timpul necesar pregătirii.

Printre acestea se numără și ciupercile pleurotus, care sunt adesea apreciate atât pentru proprietățile lor nutritive, cât și pentru gustul lor delicat.

Cu toate acestea, pentru a beneficia de proprietățile lor la maximum, trebuie să știm cum să le gătim corect. Una dintre cele mai comune modalități de a găti aceste ciuperci este fierberea. Descoperă din rândurile următoare care este modalitatea corectă de fierbere a acestor ciuperci și cum le poți introduce în alimentație.

Cât timp se fierb ciupercile pleurotus

Citește și: Cât timp fierb ciupercile. Ce soiuri se fierb cel mai repede

Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci!
Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci![Sursa foto: freepik]

Citește și: Cât timp fierb perișoarele

Timpul de fierbere al ciupercilor depinde în general de soiul acestora. Atunci când vorbim despre ciupercile pleurotus, se recomandă ca acestea să fie lăsate la fiert timp de 5-7 minute.

Primul pas în procesul de preparare al ciupercilor constă în punerea apei la fiert cu o linguriță de sare. Ulterior, când apa clocotește, adaugă ciupercile și lasă-le la fiert timp de 5-7 minute. Este important să nu le lași prea mult timp, deoarece vor începe să se înmoaie și își vor pierde din textură și gust. Totodată, dacă fierbeți și codițele, atunci trebuie să creșteți timpul de fierbere al acestora la 15-20 de minute, deoarece codițele ciupercilor pleurotus fierb foarte greu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Beneficiile consumului de ciuperci pleurotus

Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci!
Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci![Sursa foto: freepik]

Este important să introduci aceste ciuperci în alimentația ta datorită numeroaselor beneficii pe care acestea le au asupra organismului.

Aceste ciuperci conțin mai mult acid folic, vitamina B1, vitamina B3, dar mai puțină vitamina B12 decât alte specii de ciuperci. Totodată,

datorită conținutului mare de fibre, care ajută tranzitul intestinal, ciupercile pleurotus sunt recomandate în cadrul curelor de slăbire. Ele oferă organismului nostru senzația de sațietate, timp în care poate digera corect alimentele deja consumate. Un alt plus pe care acestea îl au în cadrul curelor de slăbire este cantitatea scăzută de calorii și indicele glicemic scăzut.

Mai mult decât atât, datorită conținutului ridicat de vitaminele C și E, ciupercile pleurotus previn stresul oxidativ, încetinind procesul de îmbătrânire.

Din punct de vedere al sănătății organismului, ciupercile pleurotus protejează ficatul, susțin funcționarea sistemului nervos, datorită conținutului bogat de vitamina B, protejează sănătatea inimii și a aparatului circulator și reduc, în mod natural, nivelul de colesterol scăzut.

Cum se consumă ciupercile pleurotus

Acum că am enumerat toate beneficiile pe care aceste ciuperci le au asupra organismului, este important de precizat faptul că ciupercile pleurotus se consumă doar gătite. Acestea pot fi introduse în cadrul micului dejun, în omletă sau chiar deasupra unei felii cu cremă de brânză.

De asemenea, se prepară foarte ușor și la tigaie, grătar sau în cuptor. Datorită pălăriei lor voluminoase, ciupercile pleurotus pot fi preparate și pane. De asemenea, sunt foarte gustoase în ciorbă sau salată.

Rețetă de supă cu ciuperci pleurotus

Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci!
Cât timp se fierb ciupercile pleurotus. Timpul corect de fierbere pentru acest tip de ciuperci![Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Ingrediente:

  • 500 de grame ciuperci;
  • 3 morcovi;
  • o ceapă;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • un borcan de castraveți murați;
  • un borcan gogoșari murați
  • 2 lingurițe de amidon;
  • 2 lingurițe de muștar;
  • ½ linguriță curry;
  • 2-3 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare:

Procesul de preparare al supei este unul foarte simplu. Prima dată trebuie să pui într-o oală mare oțetul de la cele două borcane de murături. Ulterior, adaugă un litru de apă. Între timp, pregătește legumele. Morcovii trebuie tăiați în fâșii subțiri, la fel și ciupercile. Pune-le la fier în apa cu oțet timp de 15 minute. Apoi, adaugă și castraveți și gogoșari murați și lasă-le la fier timp de 10 minute.

Separat, trebuie să prepari sosul cu ajutorul amestecului dintre muștar, amidon, ulei de măsline și curry. Amestecă totul bine până când obții o compoziție omogenă, iar apoi adaugă peste sosul făcut, treptat, câte un polonic din ciorba fierbinte.

După ce ai amestecat aproximativ jumătate din cantitatea de lichid cu sosul făcut, poți turna amestecul peste restul de supă fierbinte. Mai lasă supa la fiert timp de 2 minute, iar apoi presară verdeață proaspătă. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Urzicile, cele mai apreciate verdețuri de primăvară

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies