Află cât timp trebuie ținuți la fiert crenvurștii ca să nu se spargă și ce garnituri transformă acest preparat simplu într-o delicatesă.
Pentru a obține crenvurștii perfecți, trebuie să știi câteva secrete extrem de importante. În primul rând, temperatura apei trebuie să fie în jur de 90 de grade Celsius atunci când îi introduceți în oală, nu o lăsați să ajungă în punctul în care clocotește. Astfel, crenvurștii nu se vor sparge, vor rămâne intacți.
În ceea ce privește timpul de fierbere, trebuie să știții că aceștia trebuie lăsați în apă în jur de 2-3 minute.
Cât timp trebuie lăsați la fiert crenvurștii, ca să nu se spargă
Citeste si: GĂTEȘTE: 4 rețete de salată de vinete pe care să le încerci
Pentru un plus de savoare, puteți adăuga anumite condimente care vor face din acest preparat simplu o adevărată delicatesă.
În acest caz, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de crenvurști, o lingură cu boabe de muștar sau două linguri de muștar, două foi de dafin, un
Indiferent de varianta de preparare aleasă, crenvurștii pot fi serviți alături de pâine albă sau integrală, bruschete aromate, salată de varză murată sau hrean, cartofi gratinați cu mărar și cașcaval, lipie și multe alte garnituri delicioase.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coace CREMA DE ZAHĂR ARS
Cum să alegi crenvurști de calitate
Pentru a fi siguri că ați ales crenvurști de calitate superioară, trebuie să știți câteva trucuri. În primul rând, trebuie să țineți cont de preț. Crenvurștii de calitate nu se vor vinde niciodată la un preț mai mic decât cel fixat pentru carnea de calitate.
Crenvurștii care se vând la preț redus pot conține anumite adaosuri care dăunează sănătății și sunt tratați adesea cu apă. Cu toate acestea, chiar dacă prețul este mai ridicat, trebuie să evitați crenvurștii care au în conținut soia.
De asemenea, trebuie să știți că acei crenvurști de calitate superioară conțin, în general, carne în proporție de peste 80%.
Citeste si: 7 idei de garnituri ușoare și gustoase pentru șnițele
Crenvurștii se pot servi și în combinație cu un sote, cei de calitate superioară fiind incluși chiar și în meniul restaurantelor de top. O combinație extrem de savuroasă poate fi între crenvurștii picanți din carne de porc și iahnia de mazăre galbenă, condimentată cu mult coriandru și mirodenii asiatice.
Crenvurștii sunt extrem de savuroși în combinație cu varza călită. Puteți adăuga și hrișcă prăjită, care se trece printr-un praf de chili picant pentru un plus de savoare.
Citeste si: Ce este dulce de leche. Pregătește chiar la tine acasă "dulceață de lapte"
Cum să fierbi crenvurștii pentru a le păstra savoarea
Pielița care învelește crenvurștii este de fapt o membrană osmotică, ce nu permite trecerea moleculelor de sare. Doar moleculele de apă pot pătrunde prin această membrană.
Astfel, pentru că sarea din conținutul crenvurștilor nu are cum să iasă în timp ce aceștia sunt la fiert, apa va pătrunde prin membrană, făcând-o să plesnească.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui praful de copt
Dacă veți săra apa în care ați pus crenvurștii, este foarte probabil ca membrana ce acoperă preparatul să nu mai crape.
Trebuie să țineți însă cont de faptul că apa nu trebuie să fie prea sărată, întrucât, în situația în care devine mai sărată decât crenvurștii, apa din preparat va ieși, acesta rămânând uscat.