Cât timp se fierb ouăle de prepeliță. „Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese"

Cât timp se fierb ouăle de prepeliță.  „Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese
Cât timp se fierb ouăle de prepeliță. „Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese"

Află cât timp se fierb ouăle de prepeliță, ce beneficii aduc în organism și câte poți consuma în cadrul unei cure de slăbit.

Oul de prepeliță este considerat un produs dietetic, fiind extrem de bogat în aminoacizi, minerale și vitamine. Este recomandat de nutriționiști atât în cazul adulților, cât și al celor mici. Adesea, ouăle de prepeliță sunt utilizate pentru prepararea salatelor.

Cât timp se fierb ouăle de prepeliță

Cât timp se fierb ouăle de prepeliță

Înainte de a fi puse la fiert, ouăle de prepeliță trebuie scoase de la frigider și lăsate timp de câteva zeci de minute la temperatura camerei.

Acestea trebuie spălate sub jet de apă înainte de fi puse la fiert.

Ouăle de prepeliță au un gust mult mai pronunțat în comparație cu cele de găină. Acestea se pun la fiert doar în apă rece. Dacă le puneți în apă direct de la frigider, există riscul să crape coaja.

Citeste si: AM AFLAT: Câte calorii are un ou fiert. Ingrașă sau nu?

Ouăle de prepeliță sunt extrem de mici și de aceea trebuie fierte timp de 30 de secunde, dacă le preferați moi și aproximativ 5 minute, dacă vă doriți ca ouăle să fie tari.Timpul de fierbere se calculează din momentul în care apa a început să dea în clocot.

De regulă, se condimentează cu sare de mare sau de țelină, în funcție de preferințe.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

oua de prepelita beneficii

De ce să alegem oul de prepeliță în locul oului de găină?

Dimensiunile oului de prepeliță sunt mult mai reduse în comparație cu ale oului de găină, însă acesta aduce un aport mai mare de proteine în organism(13%).

De asemenea, oul de prepeliță conține de cinci ori mai mult fier și potasiu, fiind totodată extrem de bogat în vitamina B.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbi corect un ou

Livia Nena,  biolog nutriționist: „Ouăle de prepeliţă sunt recunoscute pentru două proprietăţi importante pe care le au: nu conţin colesterol rău (LDL) – una din marile calităţi ale ouălor de prepeliţă – şi prezintă cel mai scăzut risc de alergii alimentare.

Chiar dacă are un potenţial alergen mai mic decât oul de găină, administrarea oului de prepeliţă la bebeluşi trebuie făcută cu precauţie.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ouăle de prepeliţă conţin colesterol de înaltă densitate (HDL), care este considerat benefic pentru organism spre deosebire de ouăle de găină care conţin şi colesterol de joasă densitate (LDL). Ouăle de prepeliţă îmbunătăţesc sănătatea şi tonusul general, oferă energie organismului.”

 

Câte ouă crude putem consuma pe zi în cadrul unei cure?

Livia Nena,  biolog nutriționist:

Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese. Cei care suportă greu administrarea ouălor crude pot recurge la amestecarea conţinutului acestora cu sucuri de fructe şi legume sau cu miere.  O cură cu ouă de prepeliţă crude este recomandat să dureze 12-16 zile consecutiv, urmând după aceasta, obligatoriu cel puţin o lună de zile pauză. Curele mai îndelungate sau cu mai multe ouă crude pe zi nu sunt recomandate. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin compuşi (prezenţi mai ales în albuş) care în cantitate mare blochează enzimele digestive proteolitice digestive şi provoaca carenţă de biotină.”

Citeste si: //DESCOPERĂ// Masca de față cu miere si ou. Cum se prepară și cui ii este recomandată?

oua de prepelita mod de preparare

Beneficii ouă de prepeliță

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, aminoacizilor esențiali, dar și glucidelor speciale nepericuloase în diabet și în  alte boli  în care aceste substanțe sunt interzise. La fel de valoroase pentru sănătatea noastră sunt şi enzimele anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele foarte fine, la nivel cerebral. Din aceste motive, oul de prepeliţă este un ou dietetic”, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul „Pledoarii pentru sănătatea de fiecare zi”.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies