Preparatele care conțin paste, sunt deseori apreciate de nenumărate persoane. Însă știați cât timp se fierb acestea al dente?
Aflați
Cât timp se fierb pastele al dente
Dacă face referire la metoda clasică de gătit a pastelor, al dente, se pare că trebuie să punem câte 100 g de paste, la fiecare 1 L de apă din oală, și să ținem pastele pe foc timp de aproximativ 15 minute.
Gnocchi cu sos de roșii. Eleganța bucătăriei italienești într-un singur fel de mâncare!
Gnocchi cu sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași.
Încercați această rețetă simplă!Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gnocchi cu sos de roșii. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase gnocchi cu sos de roșii, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de gnocchi cu sos de roșii
Rețeta delicioasă de gnocchi cu sos de roșii, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de gnocchi cu sos de roșii este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Rețeta de gnocchi cu sos de roșii este pentru 2 persoane
Ingrediente – gnocchi cu sos de roșii
- 400 g de paste, la alegere
- 3 linguri de roșii cherry în ulei, sau 300 g de roșii cherry, tăiate în 2
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare
- piper negru măcinat
- 2 fire de busuioc
- parmezan ras
Mod de preparare- gnocchi cu sos de roșii
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de paste este să începeți prin a fierbe pastele. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apă din belșug, dar și cu un praf de sare, după gust. În momentul în care apa a început să clocotească, vom adăuga și pastele noastre alese și le vom lăsa la fiert, până când vom observa că acestea încep să iasă la suprafață.
- Între timp, vom și preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C, iar separat, într-o tigaie de dimensiuni mai mari vom continua să călim usturoiul, tocat mărunt, în puțin ulei. Odată călit, peste acesta vom adăuga și roșiile și uscate sau proaspete, și vom amesteca pentru ca cele 2 ingrediente să se combine.
- A venit momentul să scurgem pastele de apă și să le punem peste sosul din tigaie, pentru a condimenta preparatul cu sare și piper negru măcinat.
- Într-o tavă de cuptor, vom așeza pastele noastre dar și sosul pe care l-am format în tigaie și vom da preparatul la cuptor timp de aproximativ 15 minute, astfel încât să se rumenească. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor vom adăuga deasupra busuiocul, iar rețeta este gata de servit, dacă doriți, și cu puțin parmezan ras deasupra. Poftă bună!
Citește și: Plăcintă cu prune rețeta bunicii. Sfaturi pentru a obține o plăcintă perfectă cu prune!
Ce truc folosesc marii bucătari pentru paste de nota 10
- În apa pastelor, se pune o bucată de unt, care se află la temperatura camerei- datorită acestui truc, utilizat de marii bucătari, nu se va mai forma spumă în oala în care am adăugat pastele noastre.
- O linguriță de zeamă de lămâie sau de oțet, tot în apa pastelor - textura pastelor rămâne ”netedă și plăcută, chiar și după gătire”