Cât timp se fierb racii. "Atenție la capitolul prospețime, toate fructele de mare sunt ușor perisabile!"

raci
Cât timp se fierb racii. "Atenție la capitolul prospețime, toate fructele de mare sunt ușor perisabile!"

Află cât timp se lasă la fiert racii. Descoperă secretul celor mai gustoși răci pregătiți chiar la tine acasă.

Racii sunt extrem de bogați în proteine, fiind totodată ideali pentru meniurile de dietă, întrucât nu conțin multe grăsimi. De exemplu, 100 de grame de raci conțin 1 gram de grăsimi și 16 grame de proteine, Omega 3 fiind un alt element important pe care îl regăsim în conținutul racilor.

Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește CHILI CON CARNE, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă

Cum se mănâncă racii

Când vine vorba de fructe de mare, până și biserica devine mai permisivă, sunt acceptate chiar și în timpul postului! Fie că e vorba de crustacee (creveți, homar) sau de moluște (scoici, caracatiță, calamari), fructele de mare conțin proteine de cal I, vitamine din grupul B și foarte puțină grăsime.

Dacă în creveți avem mult colesterol, scoicile nu au acest inconvenient.

Nu există un produs cu mai puține calorii, mai puține grăsimi, mai mult Omega 3 și mai multe minerale ca scoicile. Pentru că vin din mare, în scoici găsim mult iod care accelerează metabolismul, dar și potasiu și magneziu pentru sistemul nervos, seleniu și zinc pentru sistemul imunitar, calciu și potasiu pentru dinți și oase puternice.

Atenție la capitolul prospețime, toate fructele de mare sunt ușor perisabile! Și la gătit aveți grijă, au o carne fragilă iar gătitul excesiv determină întărirea (coagularea proteinelor).

Un pic de vin alb, puțină smântână, crenguțe de țelină și puse la fiert 10 min în oală cu capac. Sau varianta colorată, cu sos de roșii și usturoi", a transmis medicul nutriționist Mihaela Bilic.

reteta raci

Citeste si: DESCOPERĂ: Prăjituri de casă pentru Crăciun. Deserturi gustoase pentru masa de sărbători

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cât timp se fierb racii

Ingrediente Raci Fierți

  • raci vii (neaparat vii, racii morti se arunca)
  • sare
  • dafin
  • usturoi

Mod de preparare raci fierți

 

1. Foarte important de menționat este faptul că racii potriviți pentru consum sunt vii, mișcă din clești, din piciorușe sau din mustăți.

Cei inerți, fără viață, trebuie aruncați. Racii mari sunt mai avantajoși, întrucât, având în vedere că nu se consumă în întregime, cei mici nu sunt cea mai sățioasă alegere.

2.Capul și cleștii racului trebuie apucate cu mâna, pentru a-l ține fix. La coada racului, veți găsi trei segmente cheratinoase, în formă de evantai. Segmentul din mijloc trebuie apucat și răsucit spre stânga-dreapta, fără să-l rupeți în totalitate.

3.Segmentul desprins trebuie tras cu grijă, odată cu intestinul racului. Dacă nu reușiți însă să duceți până la capăt această operațiune, nu este o problemă.

cum se prepara racii

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Meniu rapid și ieftin pentru Revelion. Lista cu tot ce trebuie să cumperi 

4. După ce au fost curățați de intestine, racii trebue spălați în 3-4 ape reci, insistând pe partea dorsală, întrucât este posibil să găsiți urme de mâl pe piciorușe.

În ciuda faptului că racii încă mișcă, nu trebuie să vă fie teamă, întrucât nu sunt atât de puternici cleștii lor, încât să vă rănească.

Puneți pe foc o oală cu apă, astfel încât nivelul acesteia să acopere racii, adăugați sare, câteva foi de dafin și un cățel de usturoi. Când apa atinge punctul de fierbere, puteți introduce racii în oală. Acoperiți oala cu un capac și lăsați-o pe foc timp de aproximativ 10 minute. Opriți focul și lăsați racii să se răcească în zeamă.

Citeste si: NOTEAZĂ: Rețetă de GOGOȘI la cuptor. Cu ce sunt diferite față de cele clasice

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cât timp se fierb scoicile. „Scoicile sunt interesante și la capitolul comportament alimentar"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies