Toată lumea consumă apă, fie că aceasta este de la robinet, îmbuteliată sau filtrată. Însă dacă fiartă pentru a se purifica, va fi bine sau rău?
Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile consumului de apă fiartă, dar și contraindicațiile. În plus, aflați și dacă apa fiartă este sau nu bună pentru organism și care este timpul acesteia de fierbere, pentru a ajunge în stadiul de a se consuma.
Beneficiile consumului de apă fiartă
Dacă vă doriți să utilizați o modalitate pentru a curăța organismul, atunci consumul de apă fiartă poate să reprezinte o soluție. Datorită faptului că apa de la robinet va fi fiartă, aceasta se va curăța de viruși, paraziți și multe altele. Astfel, apa va deveni mai puțin periculoasă pentru sănătate.
Cu toate că odată ce veți fierbe apa, aceasta își va pierde din magneziu, oxigen și calciu, totodată devine mult mai moale. De asemenea, dacă veți consuma apă fiartă pe stomacul gol, ar trebui să țineți cont totuși ca această să fie doar puțin mai caldă decât este temperatura corpului vostru.
Dacă alegeți să o consumați dimineața, apa fiartă vă va încarcă corpul, vă va îmbunătăți circulația sângelui și totodată vă va îmbunătăți și activitatea creierului. Iar în cazul în care simțiți că v-a luat răceala, puteți consuma apă fiartă cu încredere, pentru a vă elimina simptomele de răceală. Tot ce va trebui să faceți este să fierbeți apa, iar apoi să o răciți și să luați înghițituri mici.
În acest caz, nu se recomandă să beți apă fierbinte, pentru că răceala se va agrava, iar gâtul se va inflama și mai mult decât este deja. Însă dacă o veți răci, durerea de gât va fi mai suportabilă, iar congestia nazală va dispărea complet.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Contraindicațiile consumului de apă fiartă
Apa fiartă poate totuși să ajungă să vă dăuneze, din cauza conținutului de clor, creșterea compușilor dăunători, distrugerea structurii moleculare, dar și a inutilității procedurii de fierbere împotriva anumitor viruși existenți în respectiva apă.
Prin urmare, clorinarea apei trebuie realizată pentru a dezinfecta, însă împreună cu beneficiile acesteia, o astfel de procedură poate să devină destul de periculoasă. În momentul în care este fiert, clorul din compoziția apei, dar și toți compușii săi, reacționează cu substanțele organice și formează dioxine. Acestea dăunează organismului nostru în proporții destul de semnificative.
După fierberea apei, precipită și sărurile nocive. Tocmai din acest motiv se recomandă să nu consumați toată apa, pentru că la fundul acesteia, în respectivul recipient în care ați fiert-o, se află săruri metalice, clor cancerigen și materie organiză nevolatilă, care pot duce la pietre la rinichi și alte astfel de afecțiuni.
Citeste si: Rețeta de pancakes pufoase. Cum faci cele mai bune clătite americane
Apa fiartă este bună sau rea
În cazul în care aveți de ales între consumul apei de la robinet și cea fiartă, se recomandă să o consumați pe cea fiartă, din cauza faptului că nu știți câte alte bacterii se află în cea de la robinet. Prin urmare, apa fiartă va fi mai puțin dăunătoare sănătății.
De asemenea, apa fiartă cu lămâie este benefică pentru persoanele care își doresc să slăbească. Astfel, dacă veți consuma un pahar de apă caldă cu o linguriță de suc, cu aproximativ o jumătate de oră înainte de mese, vă ajută corpul să se curețe de agenții cancerigeni dăunători și veți îmbunătăți metabolismul.
Se recomandă totuși să consumați apă îmbuteliată sau filtrată. Au apărut de foarte mult timp și nenumărate dispozitive de purificare a lichidelor. În această manieră vă veți asigura că nu va fi afectată sănătatea într-o măsură considerabilă.
Citeste si: Cum să dormi 8 ore în 4 ore. Află dacă este posibil
Cât timp se fierbe apa
Fierberea apei reprezintă cea mai sigură metodă de purificare a apei. Pentru a fi numai bună de consumat, apa trebuie adusă la punctul de fierbere și mai trebuie lăsată apoi să fiarbă, timp de 1-3 minute. Apoi tot ce va trebui să faceți este să acoperiți apa fiartă și să o lăsați să se răcească înainte de a o consuma.
Citeste si: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului