Cât timp se fierbe cafeaua la ibric. Care este secretul?

cat timp se fierbe cafeaua la ibric
Cât timp se fierbe cafeaua la ibric. Care este secretul?

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, fiind cunoscută pentru energia pe care o oferă. Însă știați cât timp se fierbe la ibric?

Aflați din rândurile următoare ce beneficii are cafeaua, care este timpul exact de fierbere, pentru a-și păstra toate aceste beneficii, dar și cum o puteți prepara corect.

 

Consumul de cafea

Cafeaua reprezintă băutura care este de o culoare închisă și conține cafeină. Aceasta se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate, acestea fiind fructele arborilor de cafea din familia „Rubiaceae”, care deține două varietăți importante: Coffea arabica și Coffea robustă.

Cea arabica tinde a aibă o aromă mai fină, iar cea robustă să fie mai amară și mai puțin aromată. Calitatea pe care o cafea o deține, ține de locul din care a fost cultivată, de depozitare, dar și de procesul prin care a trecut, pentru a se torefia boabele de cafea.

Cafeaua are un efect stimulant la oameni, pentru că are un conținut de cafeină, care o face să fie una dintre cele mai populare băuturi, fiind consumată în nenumărate moduri.

Se obișnuiește să fie consumată ca băutură caldă sau cu gheață.

În anul 2016, Brazilia era cea care se afla pe primul loc din lume, în ceea ce privește producția boabelor de cafea, ceea ce ar însemna că producția ar fi de o treime din cea produsă la nivel mondial.

boabe de cafea

Citeste si: Cât timp se fierbe apa. Apa fiartă este bună sau rea?

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Beneficiile consumului de cafea

Datorită substanțelor antioxidante care se află în cafea, precum vitamina B, C, E, caroten și lipide, această băutură poate proteja celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen. Totodată, a fost demonstrat faptul că persoanele care consumă cel puțin două căni de cafea în fiecare zi, pot reduce considerabil incidența bolilor cronice de ficat.

Pe lângă acestea, trebuie menționat faptul că această băutură, cafeaua, nu conține calorii, prin urmare, contribuie semnificativ la completarea necesarului de substanțe minerale, ca fier, potasiu, magneziu și mangan. Vitaminele nu lipsesc nici acestea din compoziția sa. Prin urmare, printre acestea se numără și niacina, vitamine din grupul B (oferă aport de energie), riboflavină, acid pantotenic, vitamina E, vitamina C și vitamina B6.

Prin intermediul cafeinei, este stimulat și metabolismul prin efectul termogenic, care contribuie la arderea grăsimilor, la pierderea în greutate sau la menținerea acesteia, la un nivel optim.

Totodată, cafeaua ajută și digestia, datorită fătului că are un efect stimulant al cafeinei și elementelor sale. Astfel, cafeaua poate stimula secreția acidului gastric și a bilei.

beneficiile consumului de cafea

Citeste si: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

 

Cât timp se fierbe cafeaua la ibric

Această metodă de preparare a cafelei este încă folosită des în Turcia, Grecia, Arabia, dar și la noi în țară.

Tot ce trebuie făcut pentru prepararea cafelei la ibric, este să adăugați cafea măcinată fin, peste apa fierbinte din ibric, abia după ce aceasta a ajuns în punctul de fierbere și ați luat-o de pe foc. Prin urmare, cafeaua la ibric sau mai bine zis apa din ibric, se fierbe timp de aproximativ 3-4 minute, ca mai apoi să fie luată de pe foc, pentru a se adăuga cafeaua și dacă doriți, zahărul.

cum se prepara corect cafeaua la ibric

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

 

Cum se prepară corect cafeaua la ibric

Pentru ca organismul nostru să aibă parte de toate beneficiile enumerate mai sus și nu numai, cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți apă în ibric și să o lăsați pe foc, până când va atinge punctul de fierbere, apoi veți lua ibricul de pe foc și îl veți lăsa deoparte, timp de 2 minute. După acest interval de timp, adăugați cafea și amestecați. Apoi conținutul îl veți lăsa la infuzat timp de 2 minute, iar după ce ați strecurat-o, o puteți savura cu plăcere.

În cazul în care doriți să adăugați și lapte în cafea, se recomandă să nu folosiți lapte rece, direct de la frigider, ci să îl lăsați afară, până când va atinge o temperatură apropiată cu cea a camerei.

cafea la ibric

Citeste si: Dieta cu cartofi si iaurt. Slăbește 5 kg în 3 zile



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies