Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, fiind cunoscută pentru energia pe care o oferă. Însă știați cât timp se fierbe la ibric?
Aflați din rândurile următoare ce beneficii are cafeaua, care este timpul exact de fierbere, pentru a-și păstra toate aceste beneficii, dar și cum o puteți prepara corect.
Consumul de cafea
Cafeaua reprezintă băutura care este de o culoare închisă și conține cafeină. Aceasta se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate, acestea fiind fructele arborilor de cafea din familia „Rubiaceae”, care deține două varietăți importante: Coffea arabica și Coffea robustă.
Cea arabica tinde a aibă o aromă mai fină, iar cea robustă să fie mai amară și mai puțin aromată. Calitatea pe care o cafea o deține, ține de locul din care a fost cultivată, de depozitare, dar și de procesul prin care a trecut, pentru a se torefia boabele de cafea.
Cafeaua are un efect stimulant la oameni, pentru că are un conținut de cafeină, care o face să fie una dintre cele mai populare băuturi, fiind consumată în nenumărate moduri.
În anul 2016, Brazilia era cea care se afla pe primul loc din lume, în ceea ce privește producția boabelor de cafea, ceea ce ar însemna că producția ar fi de o treime din cea produsă la nivel mondial.
Citeste si: Cât timp se fierbe apa. Apa fiartă este bună sau rea?
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Beneficiile consumului de cafea
Datorită substanțelor antioxidante care se află în cafea, precum vitamina B, C, E, caroten și lipide, această băutură poate proteja celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen. Totodată, a fost demonstrat faptul că persoanele care consumă cel puțin două căni de cafea în fiecare zi, pot reduce considerabil incidența bolilor cronice de ficat.
Pe lângă acestea, trebuie menționat faptul că această băutură, cafeaua, nu conține calorii, prin urmare, contribuie semnificativ la completarea necesarului de substanțe minerale, ca fier, potasiu, magneziu și mangan. Vitaminele nu lipsesc nici acestea din compoziția sa. Prin urmare, printre acestea se numără și niacina, vitamine din grupul B (oferă aport de energie), riboflavină, acid pantotenic, vitamina E, vitamina C și vitamina B6.
Prin intermediul cafeinei, este stimulat și metabolismul prin efectul termogenic, care contribuie la arderea grăsimilor, la pierderea în greutate sau la menținerea acesteia, la un nivel optim.
Citeste si: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului
Cât timp se fierbe cafeaua la ibric
Această metodă de preparare a cafelei este încă folosită des în Turcia, Grecia, Arabia, dar și la noi în țară.
Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”
Cum se prepară corect cafeaua la ibric
Pentru ca organismul nostru să aibă parte de toate beneficiile enumerate mai sus și nu numai, cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat.
Tot ce trebuie să faceți este să puneți apă în ibric și să o lăsați pe foc, până când va atinge punctul de fierbere, apoi veți lua ibricul de pe foc și îl veți lăsa deoparte, timp de 2 minute. După acest interval de timp, adăugați cafea și amestecați. Apoi conținutul îl veți lăsa la infuzat timp de 2 minute, iar după ce ați strecurat-o, o puteți savura cu plăcere.
În cazul în care doriți să adăugați și lapte în cafea, se recomandă să nu folosiți lapte rece, direct de la frigider, ci să îl lăsați afară, până când va atinge o temperatură apropiată cu cea a camerei.
Citeste si: Dieta cu cartofi si iaurt. Slăbește 5 kg în 3 zile