Carnea de curcan are un gust aparte și se potrivește de minune cu o mulțime de garnituri, de la piure sau legume la gătar și până la salate.
Cu toții știm că nu este întocmai simplu să ținem diete, însă sunt câteva alimente care ne oferă senzația de sațietate și care ne ajută să mâncăm mult mai puțin la următoarea masă din zi.
Ce beneficii are carnea de curcan
„Carnea de curcan are cel mai scazut continut de grasime si de calorii dintre toate tipurile de carne, abunda in vitamine din grupul B, minerale (zinc, fier, cupru, seleniu) si triptofan, un aminoacid esential responsabil de starea de bine.
Previne cancerul
Datorită cantității considerabile de seleniu, mineral esențial pentru funcționarea normală a glandei tiroide și a sistemului imunitar, carnea de curcan ajută în lupta cu radicalii liberi din organism.
O sursă importantă de proteine
Carnea de curcan reprezintă o sursă considerabilă de aminoacizi esențiali. 100 grame de carne de curcan oferă organismului nostru 32 de grame de proteine, mai exact un procent de 65% din aportul zilnic recomandat.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Te ajută să dormi mai bine
Carnea de curcan conține o substanță numită triptofan, care este utilizat de creier pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit și este benefic pentru persoanele care suferă de insomnie.
Citeste si: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului
Cât timp se fierbe carnea de curcan
Înainte de a începe să cauți o rețetă pentru a prepara carnea de curcan, asigură-te că ai ales un produs de calitate, depozitat în cele mai bune condiții.
Curcanul trebuie curățat bine, tăiat în bucăți mai mici, după preferințe, iar mai apoi pus într-o oală încăpătoare. Se adaugă apă până îl acoperi total, iar mai apoi lăsat să fiarbă aproximativ 50 de minute.
Piept de curcan în sos de smântână și parmezan
Ingrediente:
- 800g piept de curcan
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1/2 linguriță boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- sare și piper negru măcinat după gust
- 300ml apă fierbinte
Ingrediente pentru sos
- 30g unt cu 82% grăsime
- 250ml apă
- 60g parmezan răzuit
- 2 lingurițe usturoi granulat sau 4-5 căței de usturoi tocat
- 300ml smântână pentru gătit
- sare după gust
Mod de preparare:
Curcanul se spală sub apă rece, se taie cubulețe și se călește în ulei până când carnea devine albă. Adaugă cimbrul, boiaua și călește aprox 1 minut. Toarnă apă fierbinte și lasă la fiert, iar când a început să clocotească pune sare și piper după gust.
Pieptul de curcan se fierbe aproximativ 50 de minute, se ia de pe foc și se acoperă cratița cu capac. Pentru sos se topește untul într-o tigaie sau o crăticioara mai mică, se adăugă apă și se lăsă la fiert. Ulterior, punem parmezanul răzuit, sarea, piperul, usturoiul granulat și smântâna. Turnam sosul de smântână și parmezan peste pieptul de curcan, pornim focul și lăsăm la fiert încă 10 minute.